open-navfaktor-logo
search
Pred EP
Vitinha: Portugal mora dokazati da je "veliki tim"
AUTOR: Fena
14.06.2024. u 18:13
get url
text
Veznjak Portugala Vitinha rekao je u petak da tim njegove zemlje pun zvijezda  mora dokazati da je "veliki" tim na Euru 2024.
Šampioni iz 2016. godine igraju protiv Češke u utorak u svom prvom meču, pošto su se kvalifikovali za turnir sa 100-postotnim učinkom.
Međutim, Portugal je prošle sedmice pao u prijateljskom meču protiv Hrvatske i ostaju upiti mogu li se nositi u najvećim utakmicama.
Predvođeni superzvijezdom Cristianom Ronaldom, vezistom Manchester Uniteda Brunom Fernandesom i drugim vodećim zvijezdama uključujući Joao Felixa i Bernarda Silvu, očekivanja su velika.
- Imamo sjajan tim, sa odličnim igračima koji igraju za velike klubove... ali veliki timovi se dokazuju na terenu, a ne u teoriji - rekao je Vitinha, koji igra za francuskog prvaka Paris Saint-Germain, na konferenciji za novinare.
- To je ono što moramo da uradimo na ovom Evropskom prvenstvu, da učvrstimo ideju da smo odlična ekipa. Imamo sjajne igrače i važno je da to pokažemo na terenu. Samo tako ćemo postati ono što svi kažu da jesmo - kazao je on.
Portugal su po dolasku u Njemačku primile hiljade navijača, željni da vide Ronalda i njegove saigrače.
- Bio je to nevjerovatan doček, kako na aerodromu tako i u hotelu - nastavio je Vitinha.
- Ljudi su snimali u autobusu, mi smo snimali (fanove) vani, jer je bilo ludo - dodao je.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.