open-navfaktor-logo
search
Na Wembleyju
Zašto je zvijezda Astone Ville igrala u raspadnutim kopačkama?
Iako se nije danas upisao u strijelce, 23-godišnji Jack Grealish je jedan od najzaslužnijih za današnju pobjedu Aston Ville
27.05.2019. u 21:27
get url
text

Aston Villa se poslije tri godine vratila u englesku Premier ligu. Tim iz Birminghama slavio je u finalu play-offa s 2:1 protiv Derby Countyja.

Iako se danas nije upisao u strijelce, 23-godišnji Jack Grealish jedan je od najzaslužnijih za današnju pobjedu, a iza njega je i odlična sezona.

Imao je Grealish ove sezone problema i saprotivničkim navijačima, a u gradskom derbiju našao se na meti huligana koji ga je udario nakon što je utrčao na teren.

Grealish je danas ponovo bio u centru pažnju jer je igrao u kopačkama koje su bile u takvom stanju da uopće nisu ni ličile na kopačke, bile su totalno raspadnute. Naravno, kopačke fudbalera Ville i njihov izgled nisu promakli fotografima i novinarima koji su pratili današnju utakmicu na Wembleyju, a koje su realno trebale odavno biti u smeću a ne na nogama jednog od najboljih fudbalera kluba iz Birminghama. Ipak, on je imao dovoljno dobar razlog zašto je danas u njima istrčao na travnjak kultnog stadiona.

- Vratio sam se nakon povrede i one su, logično, bile potpuno nove. Postigao sam nekoliko golova i upisao nekoliko asistencija, pa sam pomislio da su ovo moje sretne kopačke. Morao sam ih zadržati - rekao je Grealish nakon utakmice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.