open-navfaktor-logo
search
Sjajni duo
Žestoka borba Džeke i Icardija za titulu najboljeg strijelca turskog prvenstva
AUTOR: Anadolija
30.04.2024. u 16:50
get url
text
Galatasaray i Fenerbahče vode veliku borbu za naslov prvaka turske Super lige, a ništa manje napeto nije ni u borbi za titulu najboljeg strijelca turskog prvenstva.
Galatasaray, koji je trenutno na vrhu tabele s 93 boda, slijedi Fenerbahče s 89 bodova. Edin Džeko je dobar dio prvenstva bio na vrhu liste najboljih strijelaca, sakupio je 20 golova. Ipak, Džeku je pretekao napadač Galatasarayja Mauro Icardi, postigavši svoj 21. pogodak u 34. kolu.
Icardi, koji je postigao 51 pogodak u službenim utakmicama u dvije sezone, tako je stigao Bafetimbija Gomisa na trećem mjestu liste najboljih strijelaca stranaca u historiji Galatasarayja.
Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko nije uspio zabiti gol u posljednja dva kola prvenstva.
Džeko je posljednji gol postigao u utakmici u kojoj je Fenerbahče svladao Fatih Karagumruk sa 2:1 u 32. kolu, zatim je propustio priliku postići pogodak u utakmici sa Sivassporom u remiju 2:2.
Džeko u prošlosedmičnom derbiju protiv Bešiktaša prvi put nije izašao na teren u prvih 11, zaigrao je od 73. minute, no nije uspio postići pogodak.
Treći na listi strijelaca je Rey Manaj, napadač Sivasspora, koji zauzima deveto mjesto u Superligi s 48 bodova. Manaj je napravio iskorak posebno u drugom dijelu sezone i došao je do 18 golova.
Do kraja sezone u turskoj Super ligi ostala su još četiri kola.
Galatasaray se sastaje sa Sivassporom i Fenerbahčeom na domaćem terenu te sa Karagymrukom i Konyasporom u gostima. S druge strane, Fener osim gradskog derbija s Galatom očekuje gostovanje Konyasporu, a dočekuje Kayserispor i Istanbulspor.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.