open-navfaktor-logo
search
Problemi pred selektorov debi
Značajna promjena spiska: Ko je sve otkazao i koga je naknadno pozvao Barbarez?
AUTOR: Faktor
28.05.2024. u 20:36
get url
text
Selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine pred prijateljske utakmice s Engleskom u Newcastleu i Italijom u Empoliju suočava se s brojnim otkazima pa se spisak igrača na koje Mostarac računa mijenja gotovo svakodnevno.
Krenulo je od Davida Vukovića, nastavljeno je s Dalom Varešanovićem, Radetom Krunićem i Ivanom Bašićem. I sve to prije okupljanja zakazanog za srijedu na Ilidži. Od ranije je povrijeđen Amar Dedić i on se nije našao ni na prvobitnom spisku. Od reprezentacije su se poslije Barbarezovog imenovanja oprostili Miralem Pjanić, Miroslav Stevanović i Ibrahim Šehić.
Barbarez je bio primoran slati nove pozive. Oni su upućeni Dariju Šariću (Antalyaspor), Madžidu Šošiću (Hajduk), Nailu Omeroviću (Osijek), Nihadu Mujakiću (Ankaraguču) i Stjepanu Lončaru (Ferencvaroš).
Probleme s povredom ima i Sead Kolašinac. Nije poznato kada će se igrač Atalante priključiti ekipi i da li će uopće biti na dispoziciji selektoru, s obzirom na to da njegov tim u nedjelju (2. juna) u Bergamu protiv Fiorentine igra zaostalu utakmicu 29. kola Serie A. Zmajevi s Engleskom igraju dan poslije, u ponedjeljak (3. juna), a s Italijom u nedjelju, 9. juna.
Ako ne bude dodatnih otkaza i poziva, izvjesno je da će BiH u rosteru za viceprvake i prvake Evrope imati sedam debitanata: Nikola Katić, Stjepan Radeljić, Tarik Muharemović, Armin Gigović, Dženis Burnić, Madžid Šošić, Nail Omerović.
Igrači koje bi Barbarez trebao imati na raspolaganju za utakmice s Engleskom i Italijom:
Golmani: Nikola Vasilj (St. Paulli), Kenan Pirić (AEK Larnaca), Osman Hadžikić (Velež)
Odbrana: Jusuf Gazibegović (Sturm), Sead Kolašinac (Atalanta), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Dennis Hadžikadunić (HSV), Ermin Bičakčić (Braunschweig), Nikola Katić (Zurich), Stjepan Radeljić (Rijeka), Tarik Muharemović (Juventus), Nihad Mujakić (Ankaraguču), Nail Omerović (Osijek)
Vezni red: Benjamin Tahirović (Ajax), Denis Huseinbašić (Keln), Armin Gigović (Midtjylland), Dženis Burnić (Karlsruher), Haris Hajradinović (Kasimpaša), Stjepan Lončar (Ferencvaroš), Madžid Šošić (Hajduk), Dario Šarić (Antalyaspor).
Napad: Edin Džeko (Fenerbahče), Ermedin Demirović (Augsburg), Haris Tabaković (Hertha).
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.