open-navfaktor-logo
search
Snima film
Zvijezdi Real Madrida zabranjen ulazak na stadion Valencije
Netflix trenutno snima dokumentarni film o fudbaleru Real Madrida Viniciusu Junioru (23), ali planove im je poremetila Valencia, koja ih je odbila pustiti na Mestallu ovog vikenda (subota, 21 sat). 
27.02.2024. u 10:10
get url
text

Obično čelnici La Lige odlučuju koji predstavnici medija smiju ući na stadion, ali ovaj je slučaj - izuzetak.

Valencia je napravila radikalan potez i zabranila pristup produkcijskoj ekipi ove subote. Razlog? U Valenciji su, naime, vrlo osjetljivi oko materijala koji se snima unutar stadiona. 

Upravo je na Mestalli prošle sezone nastao veliki skandal nakon što je prekinuta utakmica između Valencije i Reala zbog rasističkih uvreda upućenih Viniciusu. Valencia je na kraju trojici navijača dala doživotnu zabranu dolaska na utakmice, a oni su još uvijek na suđenju zbog rasističkih gesti koje su uputili brazilskom reprezentativcu.

Sve je kasnije "zakuhao" i trener Reala Carlo Ancelotti, koji je na konferenciji za medije nakon te utakmice optužio cijeli stadion za rasistički ponašanje, iako je kasnije povukao svoj komentar, koji je ipak znatno utjecao na mišljenje o Mestalli i navijačima Valencije.

Zato u Valenciji žele učiniti sve kako bi imali veću kontrolu nad medijskim sadržajem na Mestalli, ali su time poremetili planove Viniciusu, Realu i Netflixu, koji zvijezdu "kraljevskog kluba" prati diljem Europe, a čak je pokušao dogovoriti intervju s igračem Valencije Hugom Durom (24) koji bi bio iskorišten u dokumentarcu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.