open-navfaktor-logo
search
Sretan zbog podrške
Musa: Nikad nisam bio ponosniji na momke, borce i moju braću
Džanan Musa, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, već danas se vratio u Madrid nakon obaveza u dresu nacionalnog tima na startu kvalifikacija za Eurobasket.
27.02.2024. u 16:59
get url
text

Zmajevi su kvalifikacije okončali pobjedom u Nikoziji protiv Kipra, a u ponedjeljak je u tuzlanskoj dvorani Mejdan slavila Francuska, što znači da tim Adisa Bećiragića nakon dva kola ima polovičan učinak.

- Prije svega da kažem da nikad nisam bio ponosniji na ono što BiH ima, ovakve momke, borce i prije svega moju braću! Posebna zahvala BHFanaticosima što nas podržavaju kroz sve ove godine. Hvala Tuzli, Mejdanu i čitavoj BiH na neizmjernoj podršci! Ne stajemo na ovome, vidimo se u novembru - poručio je igrač Reala na Instagramu.

Kvalifikacije se nastavljaju tek u novembru, a BiH čeka dvomeč sa Hrvatskom, vjerovatno ključni u borbi za plasman na smotru najboljih timova Evrope.

Na Eurobasket će se iz svake grupe plasirati po tri najbolje selekcije. Problem je u tome što su Zmajevi u grupi s jednim od domaćina prvenstva Kiprom, koji je automatski izborio učešće na takmičenju. Preostala dva putnika na EP bit će Francuska, BiH, ili Hrvatska.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Dzanan Musa (@dzananmusa)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.