open-navfaktor-logo
search
Evropa protiv Amerike
Amel Tuka: Minsk je generalna proba za SP u Dohi
Osim našeg najbržeg atletičara za Stari kontinent će nastupiti i Mesud Pezer
09.09.2019. u 11:02
get url
text

Amel Tuka i Mesud Pezer, dvojica najboljih bh. atletičara, predstavljat će Evropu u dvomeču protiv Sjedinjenih Američkih Država, koji će se danas i sutra održati u bjeloruskom Minsku.

Pod nazivom "Najveće rivalstvo u historiji atletike", reprezentacije Amerike i Evrope odmjerit će snage u svim atletskim disciplinama.

U svakoj disciplini Amerika i Evropa će imati po četiri predstavnika, a Pezer brani boje evropskog tima u bacanju kugle, dok je Amel Tuka uzdanica Starog kontinenta na 800 metara, kao najbrži Evropljanin u ovom trenutku.

- Što se tiče same trke u Minsku, očekujem jednu sporiju taktičku trku, jer svima nam je najbitniji plasman tu. Poslije brzih trka u Cirihu i Zagrebu, dobro će doći jedna "laganija" pred sami polazak u Dohu. Ovo će ujedno biti i moja posljednja utrka pred Svjetsko prvenstvo u Dohi - kaže Tuka i dodaje:

- Nakon Minska se vraćam u Veronu gdje nastavljam sa treninzima sa svojim trenerom. Cilj nam je da u Dohi budemo na 100 posto, a vjerujem da će tako i biti - riječi su Tuke, koji je na kraju čestitao i kolegi Pezeru, na pozivu u reprezentaciju Evrope, što je itekako velika stvar za bh. atletiku, ali i sport u BiH.

Tuka će u disciplini na 800 metara nastupiti sutra sa početkom u 19:28 sati, dok je početak bacanja kugle predviđen za 20:03.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.