open-navfaktor-logo
search
Bh. džudistkinja
Anđela Samardžić osvojila srebro na Evropskom borilačkom prvenstvu u Zagrebu
Džudo reprezentativka BiH i predstavnica Univerziteta u Sarajevu Anđela Samardžić osvojila je srebrnu medalju prvog dana Evropskog univerzitetskog borilačkog prvenstva, koje se održava u Zagrebu od 21. do 23. jula. 
21.07.2023. u 19:49
get url
text

Anđela je nastupila u kategoriji do 57 kg i ostvarila četiri pobjede nad predstavnicama Njemačke - Kyra Brand, Austrije - Paula Filzwieser, Holandije - Danique Janssen i Francuske - Salome Guerre, dok je u finalnom meču bolja bila predstavnica Njemačke Jana Ziegler.

Anđela Samardžić je inače studentica Prehrambeno-poljoprivrednog Fakulteta Univerziteta u Sarajevu. 

Medalju joj je uručio tehnički direktor EUSA (Evropska Univerzitetska Sportska Asocijacija) Branislav Crnogorac. 

Također, na prvenstvu danas je nastupila i studentica Edukacijskog fakulteta u Travniku Mila Petrović, te osvojila peto mjesto sa tri pobjede i dva poraza. 

Sutra nas očekuju nastupi Mustafe Hebiba do 81kg Univerzitet u Sarajevu, Domagoja Pušića do 81kg Sveučilište u Mostaru, Tonija Miletića do 90kg Univerzitet u Sarajevu, Božidara Vučurevića do 90kg Univerzitet u Banja Luci i Domagoja Marića do 100kg Sveučilište u Mostaru.

Ovo prestižno Evropsko univerzitetsko prvenstvo okupilo je 398 univerziteta iz 31 evropske zemlje i 1537 sportista, saopćeno je iz Džudo saveza BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.