open-navfaktor-logo
search
Takmičenje u Hrvatskoj
Četiri medalje u Samoboru karatistima "Akademije Arnela Odžaković"
Članovi Karate kluba "Akademija Arnela Odžaković" briljirali su proteklog vikenda na 32. po redu tradicionalni međunarodni karate turnir Grand Prix Croatia.
22.01.2024. u 20:59
get url
text

Takmičenje u Samoboru okupilo je više od 1.500 takmičara iz rekordnih 28 zemalja, a članovi "Akademije Arnela Odžaković" u Sarajevo su se vratili sa četiri medalje.

Prvog dana takmičenja Adna Rebronja bila je bronzana u kategoriji mlađih seniorki U-21 do 50 kilograma, dok je Azra Hadzić drugog dana osvojila naslov prvakinje Grand Prixa Croatia u kategoriji djevojčica do 12 godina.

Također, drugog dana vikenda zlatna medalja pripala je Omaru Mahmutagiću u katama za dječake do sedam godina, dok je Imran Badnjević bio srebrni u katama za dječake do osam godina.

- čestitam svim našim članovima koji su nastupili na jednom od najjačih karate takmičenja koje se održava u našem regionu. Konkurencija je bila žestoka, ali su tri medalje još jedan dokaz kvalitetnog i predanog rada naših takmičara i trenera. Medalje su svakako i motiv više da i u budućnosti nastavimo raditi kvalitetno i predano - kazala je trenerica Arnela Odžaković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.