open-navfaktor-logo
search
Sve je uredu
Drama sa sretnim krajem: Trenerica otkrila zdravstveno stanje plivačice koja je zabrinula svijet
Amerikanka Anita Alvarez u srijedu je zabrinula svijet, kada se onesvijestila tokom takmičenja sinhronizovanih plivačica na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj.
23.06.2022. u 13:02
get url
text

Dramatične scene koje su stigle iz Budimpešte obišle su svijet, a brzom reakcijom trenerice američke reprezentacije Andrea Fuentes spašen joj je život.

VEZANI TEKST - Šokantne scene: Amerikanka se onesvijestila u vodi, život joj spasila trenerica

Iz američkog tabora dolaze sjajne vijesti, a trenerica Fuentes naglasila je da se Anita Alvarez sada osjeća dobro.

- Anita je dobro. Doktori su provjerili sve vitalne pokazatelje i sve je uredu, puls, kiseonik, nivo šećera, krvni pritisak. Sve je uredu. Ponekad zaboravimo da se to dešava u drugim sportovima visoke izdržljivosti. Maraton, biciklizam, kros...

Svi smo vidjeli slike na kojima neki sportisti ne stignu do cilja, a drugi im pomažu da stignu tamo. Naš sport se ne razlikuje od drugih, samo u bazenu, proguramo granice i ponekad ih pronađemo.

Anita se osjeća dobro, a doktori također kažu da je dobro. Sutra će se odmarati i sa ljekarom će odlučiti da li može da pliva finale slobodnog tima ili ne. Hvala vam na svim lijepim željama - poručila je Andrea Fuentes, trenerica koja je spasila američki plivačicu, a koja je nešto ranije za Marcu komentarisala šokantni detalj:

- Morala sam skočiti jer nije skočio niko drugi. Ni spasioci... Da, prestrašila sam se jer Anita nije disala.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli USA Artistic Swimming (@usaartisticswimming)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.