open-navfaktor-logo
search
Dvodnevni turnir
Evropa džudo kup za seniore počeo u Istočnom Sarajevu, učestvuje 297 takmičara iz 25 zemalja
Evropa džudo kup za seniore počeo je danas u Istočnom Sarajevu, a učestvuje 297 takmičara iz 25 zemalja.
20.05.2023. u 11:25
get url
text

Nakon što je Džudo savez Bosne i Hercegovine početkom ove godine uspješno organizovao Evropa džudo kup za juniore, najbolji tehnički organizator po izboru Evropske judo unije (EJU) za 2022. godinu u naredna dva dana bit će domaćin i Evropa Džudo kupa u Istočnom Sarajevu, ali ovoga puta za seniore.

Dvodnevno takmičenje na kojem će učestvovati 297 takmičara iz 25 zemalja održava se u dvorani Peki na Palama, a na tatami danas će izaći džudistkinje u kategorijama -48, -52, -57 i -63 kilograma, kao i džudisti u kategorijama -60, -66 i -73 kilograma.

Predsjednik Džudo saveza BiH Ognjen Pavlović vjeruje da će naša nacionalna asocijacija i ovoga puta opravdati visoke ocjene i pohvale koje je u prošlosti redovno dobijala u od zvaničnika EJU-a prilikom organizacije velikih takmičenja.

- Želimo nastaviti s kontinuitetom dobrih i kvalitetnih tehničkih organizacija, a vjerujem da ćemo se i ovoga puta u Istočnom Sarajevu iskazati kao dobar domaćin - rekao je predsjednik Džudo saveza BiH.

Našu zemlju će na takmičenju predstavljati ukupno 34 džudoka, a Pavlović kaže kako vjeruje da će bh. takmičari i ovoga puta dati maksimum kako bi potvrdili da džudo kao najtrofejniji olimpijski sport u BiH ima itekakvu perspektivu.

- Nezgodno je bilo šta reći ili obećati kada je riječ o rezultatima naših takmičara. Ipak, želimo da vjerujemo da dobru organizaciju možemo začiniti i s nekom medaljom - poručio je Pavlović.

Svečano otvaranje Evropa judo kupa bit će održano danas u dvorani Peki sa početkom u 16:00, saopćeno je iz Džudo saveza BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.