open-navfaktor-logo
search
Plivanje
Evropsko prvenstvo u Rumuniji: Kenan Dračić osvojio 16. mjesto
Kenan Dračić, plivački reprezentativac Bosne i Hercegovine, osvojio je 16. mjesto u disciplini 200 metara delfin na Evropskom seniorskom prvenstvu u malim bazenima koje se održava u Rumuniji.
07.12.2023. u 21:13
get url
text

Nakon što je u jutrošnjem polufinalu isplivao vrijeme 1:58.36, takmičar Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva, u večerašnjem polufinalu dodatno je popravio lični rekord u vremenu 1.58.19, saopćeno je iz Plivačkog saveza BiH.

Iako je ostao bez velikog finala, Dračić je kao jedan od najmlađih učesnika Evropskog prvenstva svojim nastupom još jednom potvrdio izuzetan kvalitet upisavši se među rijetke u muškoj konkurenciji iz Bosne i Hercegovine koji su se uspjeli domoći polufinala na najvećim plivačkim smotrama.

Osim Dračića, današnje jutarnje kvalifikacije na istoj dionici plivali su i Osman Hadžić, koji se našao kao prva rezerva za polufinale sa vremenom od 1:59.68, te Filip Kuruzović sa vremenom od 2:08.98.

U disciplini 200 metara mješovito Arian Kadić je nastupio u kvalifikacijama i ostvario vrijeme 2:07.47.

Također danas, trećeg dana takmičenja, na Evropskom prvenstvu u Rumuniji, ponovo je u ženskoj konkurenciji briljirala Lana Pudar osvojivši bronzanu medalju na 200 metara delfin. Lana Pudar plivala je i evropski juniorski rekord, te apsolutni rekord Bosne i Hercegovine sa vremenom 2:04.55.

Sutra nas očekuju uzbudljivi nastupi bh. plivača. Lana Pudar će se takmičiti u kvalifikacijama na 100 metara delfin, dok će Kenan Dračić i Filip Kuruzović plivati kvalifikacije na 200 metara slobodno.

Dino Sirotanović i David Vučić će se takmičiti na dionici 50 metara delfin, dok Iman Avdić očekuje nastup na 200 metara mješovito. Također, Arian Kadić će plivati na 200 metara prsno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.