open-navfaktor-logo
search
Atraktivna odbojkašica
Kapitenka BiH najavila kraj reprezentativne karijere
Kapitenka ženske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Anđelka Radišković, sa državnom reprezentacijom Bosne i Hercegovine igrat će Evropsko prvenstvo, a za našu odbojkašicu ovo će biti posebno takmičenje.
15.08.2023. u 15:19
get url
text

Kako piše N1, jedna od najboljih odbojkašica našeg državnog tima nakon završetka obaveza na EP planira da se oprosti od reprezentacije BiH. Potvrdila je to i naša kapitenka koja tvrdi da odluka koju je donijela nije bila laka.

- Svemu što je lijepo nekada dođe kraj. Nakon toliko godina, utakmica, takmičenja, druženja, odlučila sam da je došlo vrijeme da svoje mjesto u nacionalnom dresu ostavim nekome mlađem. Mečevi na Eurovolleyu 2023 bit će moje posljednje utakmice za reprezentaciju Bosne i Hercegovine - rekla je Radišković za N1.

Ipak, njen zadatak još nije okončan, budući da Zmajice imaju šansu da se na sjajan način predstave na najvećoj evropskoj sceni.

- Još ne želim razmišljati o odlasku jer je pred nama izuzetno važno takmičenje u kojem vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat. Zbog odluke koju sam teška srca donijela, moje saigračice i ja ćemo se potruditi da sve koji prate žensku odbojku obradujemo pobjedama i slavljem. Nadam se da će takmičenje koje je pred nama sve sve koji navijaju za nas biti posebno. Meni lično će to sigurno biti - zaključila je kapitenka ženske odbojkaške reprezentacije Anđelka Radišković.

Prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu Bosna i Hercegovina igra sutra protiv selekcije Švicarske. Meč počinje od 18 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.