open-navfaktor-logo
search
Spust u Saalbachu
Pogledajte nastup Elvedine Muzaferije: Najbrža na prvom prolazu, na dugom kasnila tri stotinke, ali...
Autor: Faktor
23.03.2024. u 13:15
get url
text
FOTO: Screenshot/Eurosport
Elvedina Muzaferija, najbolja bosanskohercegovačka skijašica, osvajanjem 16. mjesta u finalnoj utrci spusta za Svjetski kup u Saalbachu, završila je najuspješniju sezonu u karijeru.
Muzaferija je sa startnim brojem 20 posljednju utrku sezone okončala na 16. mjestu. Od 15. pozicije, koja je garantovala 16 bodova, kasnila je 21 stotinku, te je u ukupnom poretku u ovoj disciplini osvojila 24. mjesto sa 69 bodova.
Visočanka je odlično započela utrku i imala najbolje vrijeme na prvom prolazu, na drugom je kasnila samo tri stotinke za pobjednicom, ali nije izdržala u tom ritmu do kraja.
Danas je u Saalbachu slavila Cornelia Huetter čime je došla i do malog kristalnog globusa u ovoj disciplini. Njena najveća konkurentkinja i vodeća do današnje utrke Lara Gut Behrami na kraju je zauzela tek 17. mjesto te je Huetter sa 28 bodova prednosti osvojila titulu u ovoj disciplini.
Nakon što je jučer pala u superveleslalomu, ovo je zvanično prvi put da je Bosna i Hercegovina u cilju finala Svjetskog kupa imala svoga predstavnika, te je i na taj način Elvedina ispisala historiju bh. skijanja, po ko zna koji put u ovoj sezoni.
Historijski nastup Elvedine Muzaferija u finalu Svjetskog kupa možete pogledati OVDJE.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.