open-navfaktor-logo
search
Mnogi će biti šokirani
Tyson otkrio, protivnik je veće ime od Evandera Holyfielda
Nekadašnji svjetski prvak u teškoj kategoriji, američki bokser Mike Tyson, već nekoliko sedmica se ozbiljno priprema za povratak u ring.
24.05.2020. u 08:11
get url
text

Iako gazi 54. godinu Čelični Mike, makar prema onome što se moglo vidjeti na snimcima koje je objavio na društvenim mrežama, nalazi se u sjajnoj formi.

Tyson se odlučio vratiti u ring kako bi pomogao beskućnicima, a sav njegov honorar od egzibicionog meča otići će u humanitarne svrhe, upravo za pomoć ljudima koji nemaju svoj dom.

Mnogo je imena koja konkurišu kao potencijalni kandidati za Tysonovog protivnika, a jedan od njih je i Evander Holyfield, čovjek s kojim se Čelični Mike borio dva puta tokom karijere.

Ipak, ako je suditi prema riječima Tysona tokom gostovanja u emisiji "Young Money Radio", Holyfield mu neće biti protivnik, no poručio je da će mnogi biti šokirani kada ime rivala bude objavljeno.

- Ma ne, mnogo je onih koji se žele boriti protiv mene - kazao je Tyson koji se penzionisao 2005. godine, te dodao:

- Neće moći vjerovati koje je to ime kada se pojavi. Nekada ove sedmice ugovor će biti gotov.

Tyson od borbe neće zaraditi ništa.

- Novac koji zaradim ići će za nekog drugog. Ja neću zaraditi ništa, vjerovatno nešto hoće zaraditi kompanija, moja supruga, koja je moj partner. Moj nova odlazi (u humanitarne svrhe op.a) - rekao je Mike, dodavši:

- Novac odlazi za pomoć beskućnicima i ovisnicima. Znam kako je biti oboje, znam kakva je to borba. Ne preživi mnogo ljudi to što sam ja preživio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.