open-navfaktor-logo
search
Pripreme u Francuskoj
Uvjeti idealni: Elvedina Muzaferija na skijama usred ljeta
AUTOR: Faktor
18.06.2024. u 16:36
get url
text
Elvedina Muzaferija, Nicola Quaquarelli i Davide Vezzoni
Elvedina Muzaferija, Nicola Quaquarelli i Davide Vezzoni
FOTO: PR Elvedina Muzaferija
Poslije intenzivnih kondicionih priprema u Makarskoj i Sarajevu, najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica Elvedina Muzaferija otputovala je u Francusku gdje ima idealne uslove za skijanje.
Tako će bh. tim, koji je u ski centar Les Deux Alpes stigao prošle sedmice, iskoristiti priliku za maksimalan rad te dodatno testiranje nove Atomic opreme, kao i obavezan rad na tehnikama i formi općenito, saopćeno je iz PR tima naše najbolje skijašice.
- Ovdje se nalazim sa svojim novim timom gdje ćemo provesti ukupno petnaest dana. Imamo jako dobre uvjete za skijanje, a trenutno nam je fokus na neke osnovne stvari, na tehniku i povratak na skije nakon duže pauze od skijanja i nakon jako teških kondicionih treninga - poručila je Muzaferija za čiju kondicionu spremu brine trener Edhem Bajrić, a o nastupu na skijama italijanski dvojac Nicola Quaquarelli i Davide Vezzoni.
Nošena energijom prethodne takmičarske sezone, u kojoj je prvi put u historiji Bosnu i Hercegovinu odvela u finale Svjetskog kupa, članica Skijaškog kluba ZE-2010 ulaže velike napore kako bi na narednim takmičenjima ciljeve podigla na veću ljestvicu.
- Ovo je, također, zadnji dio priprema koje ćemo obaviti prije ljetne pauze i prije odlaska u Čile. Imamo jako dobre uvjete, snijeg je odličan kao tokom zime tako da možemo jako dobro iskoristiti vrijeme ovdje. Jako puno testiramo i skije. Kako su pripreme krenule, ako se ovako i završe, mislim da će biti sve super i radujem se novoj sezoni - dodala je Muzaferija.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.