open-navfaktor-logo
search
Kickbox
Vedad Ćutuk osvojio prvo mjesto na Balkanskom prvenstvu WAKO federacije
04.06.2024. u 16:27
get url
text
Vedad Ćutuk (25), jedan od najboljih mladih kickboxera u ovom dijelu Evrope, osvojio je prvo mjesto na Balkanskom prvenstvu WAKO federacije u Baru (Crna Gora).
Nakon dominantne izvedbe u polufinalu protiv prvaka Kosova, u finalu je savladao Dajana Ivanovića. Treba napomenuti da je učešće uzelo preko 200 boraca iz devet zemalja, a upravo je Ćutuk proglašen za najboljeg borca turnira.
Balkansko prvenstvo je tako nastavak fantastičnih rezultata u 2024. godini. Ove godine se Vedad okitio zlatnim medaljama na državnom prvenstvu, a zatim i na Evropskom kupu, gdje je u finalu savladao višestrukog prvaka Slovenije.
Ćutuk ističe kako ostvarenje ovakvih rezultata ne bi bilo moguće bez tima kojim je okružen. Za njegovu pripremu i treninge zaduženi su proslavljeni asovi borilačkog sporta u Bosni i Hercegovini, Adnan Redžović i Haris Ćutuk, koji je ujedno i Vedadov stariji brat. Vedad Ćutuk brani boje sarajevskog Gladijator Gyma.
- Nakon Balkanskog prvenstva slijedi mali odmor i onda me u novembru očekuje glavno takmičenje za ovu godinu, a to je Evropsko WAKO prvenstvo u Atini i šesti profesionalni meč - istakao je Vedad Ćutuk.
Pored amaterske karijere, Vedad gradi i uspješnu profesionalnu karijeru, u kojoj je do sada neporažen. Ostvario je pet pobjeda u isto toliko mečeva.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.