open-navfaktor-logo
search
Zbog Gaze
Američki muslimani bojkotuju Bidenov iftar u Bijeloj kući
Zbog Bidenove bezuvjetne podrške Izraelu u ratu u Gazi, američki muslimani će ispred Bijele kuće organizovati "alternativni iftar za primirje u Gazi"
Autor: Anadolija
02.04.2024. u 22:51
get url
text
Joe Biden
Lideri vodećih muslimanskih nevladinih organizacija u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) bojkotuju iftar koji će u Bijeloj kući organizirati američki predsjednik Joe Biden, javlja Anadolija.
Zbog Bidenove bezuvjetne podrške Izraelu u ratu u Gazi, američki muslimani će ispred Bijele kuće organizovati "alternativni iftar za primirje u Gazi".
Čelnici mnogih muslimanskih organizacija i grupa koje odbijaju da učestvuju na iftaru u Bijeloj kući u utorak uvečer, pripremaju se za organizaciju alternativnog iftara.
U saopćenju Vijeća za američko-islamske odnose (CAIR), alternativni iftar će se održati nasuprot Bijele kuće, u znak protesta zbog poziva Bijele kuće na iftar u momentima kada Bidenova administracija pruža podršku Izraelu u ratu u Pojasu Gaze.
U saopštenju se navodi da je politika Bidenove administracije u Gazi bankrotirala, a američka vojna pomoć Izraelu omogućila masakre u palestinskoj enklavi.
CAIR je proteklih mjeseci najavio da neće prisustvovati pozivima Bijele kuće i drugih institucija Bidenove administracije te da protestuju zbog politike američke administracije u Gazi.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.