open-navfaktor-logo
search
Srbija
Brnabić podivljala u Skupštini, udarila u mikrofon i opoziciju nazvala govnarima
Premijerka Srbije Ana Brnabić na sjednici Narodne skupštine burno je reagirala na navode opozicije o članici radne grupe za mentalno zdravlje, a nakon govora udarila je mikrofon i opoziciju nazvala govnarima.  
19.05.2023. u 22:15
get url
text

Miroslav Aleksić iz Narodne stranke je izjavio da je u radnoj grupi za mentalno zdravlje i sigurnost mladih i Milica Pejović Milovančević iz Instituta za mentalno zdravlje, koja je, kako tvrdi Aleksić, kućni prijatelj Kecmanovića, roditelja dječaka koji je počinio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

- Formirate tim vlade za podršku mentalnom zdravlju, koga stavljate u taj tim, pored šefova vlade? Stavljate doktoricu Milicu Pejović Milovančević iz Instituta za mentalno zdravlje, igrom slučaja ta gospođa je kućni prijatelj Kecmanovića, ne znam znate li to, igrom slučaja, (Brnabićki: nemojte da se zgražavate nego me slušajte, ne pričam napamet), i kako je poznavala K. K - tvrdi Aleksić.

Brnabić je na to burno reagirala dugim monologom.

- Napali ste ženu koja je potpredsjednik, praktično najveći naš ekspert koji vodi grupu za mentalno zdravlje djece – šefica Instituta za mentalno zdravlje, specijalista psihijatrije Milica Pejović Milovančević i redovni profesor na fakultetu i vi se usuđujete njoj nešto reći. Zašto? Zato što je pristala biti u radnoj grupi. A šta želite? Da žena napusti radnu grupu, je li to dobro za zemlju i djecu? Kako vas nije sramota da uzmete tu ženu u usta? Vidjela sam je dva puta u životu i imam samo riječi hvale.

Ta žena, kad se dogodila tragedija, ovo monstruozno ubistvo, ušla je sa svojim timom u školu i od tada nije izašla iz te škole, radila s djecom, nastavnim kadrom i roditeljima dan i noć, tako da su roditelji rekli – ne želimo nekog drugog. Vi ste nju danas stavili na tapet, kako vas nije sramota? Razumijete li da postoji nešto što je iznad politike, možete li vi to shvatiti u glavi lokalnog sjecikese, da postoji nešto što se ne dira? Ne branim sebe, već najstručnije ljude u ovoj zemlji - rekla je obraćajući se zastupnicima Narodne stranke, prenosi N1.

Upitala ih je žele li otjerati najbolje ljude iz zemlje.

Govoreći o ženama žrtvama porodičnog nasilja, rekla je da je svake godina kada je opozicija bila na vlasti bilo, kako je navela, više ubijenih žena u porodičnom nasilju nego prošle, pretprošle i godine ranije.

- Što se tada niste bavili time, što tada niste davali ostavke? Jeste li tada imali opoziciju koja vas je optuživala za smrt žena? Niste. Znate zašto? Zato što ste u opoziciji imali prije svega ljude, a poslije političare. A mi danas imamo lokalne sjecikese koji nikakve veze nemaju sa moralom, nikakve veze nemaju sa etikom i sa tim šta znači da se borimo za našu djecu… Je li vas briga? Baš vas briga, napali ste ženu koja se bori za mentalno zdravlje ove djece, sram vas bilo - rekla je Brnabić i udarila u mikrofon.

Ipak, prije nego što ga je u potpunosti isključila, moglo se čuti da je premijerka rekla "govnari odvratni".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.