open-navfaktor-logo
search
Odluka Vlade
Brnabić: Srbija donira 10.000 vakcina Sarajevu
Ana Brnabić, premijerka Srbije, kazala je kako je Vlada ove zemlje donijela odluku da Sarajevu donira 10.000 vakcina.
08.04.2021. u 15:40
get url
text

Ona je, na konferenciji za štampu, kazala da će te vakcine biti upućene večeras ili sutra sa ciljem pomoći susjedima i prijateljima.

- Koliko bude moguće i u budućnosti ćemo pokazati solidarnost, jer ćemo jedino i mi biti sigurni, ako je cijeli region siguran – kazala je.

Na pitanje pitanje novinara zašto je Srbija zaustavila vakcinaciju stranaca Brnabić je kazala da je trenutno vakcinacija fokusirana na građane Srbije.

Na dodatno pitanje kako je Srbija dobila među prvima vakcine Biontech/Pfizer ona je podsjetila da je Srbija bila među prvima koja je sa tom kompanijom potpisala ugovor, pišu Nezavisne.

- Bili smo među prvima koji su vjerovali u tu vakcinu i koji su potpisali sporazum - kazala je Brnabić podsjetivši da je Srbija bila druga zemlja u Evropi koja je dobila tu vakcinu, da je prva bila Velika Britanija.

Istakla je da je Pfizer percipiran kao predvidljivi partner, koji kontunuirano isporučuje vakcine, ranije ponedeljkom, sada utorkom.

Naglasila je da ta kompanija ispunjava svoje ugovorne obaveze. Podvukla je da je upravo sa Pfizerovom vakcinom počela vakcinacija građana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.