open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Čovjek ogorčen nakon kupovine u popularnoj trgovini: Pogledajte šta prodaju...
Baka iz Hrvatske ostala je šokirana kada je proteklog vikenda svojoj petogodišnjoj unuci kupila krofne.
23.11.2023. u 21:21
get url
text

Dvije krofne američkog stila "doughnut", s rupom u sredini, posute šarenim mrvicama, koje su djeci posebno primamljive, u trenu su se, umjesto slasnog zalogaja, pretvorile u opasnost po život djevojčice, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, krofne nisu bile posute slatkim mrvicama, nego pune plijesni.

- Mogao sam svoju unuku nesvjesno i otrovati, pa umjesto da imamo mirnu nedjelju, mogli smo biti u bolnici, da mala nije vidjela nešto zeleno među šarenim mrvicama - kaže Petar Petrašević, djed djevojčice, u nevjerici jer su mu u mjesnoj popularnoj trgovini prodali prehrambeni artikal koji je dodaje opasan po život.

 

- Krofne su bile pune zelenih tragova plijesni, nisam mogla vjerovati šta su nam dali i naplatili - navodi Sanja, baka djevojčice, dok se djed, zbog spornih krofni vratio u samoposlugu.

- Ovdje nije riječ o novcu, o povratu eura i po što su nam ponudili, već o tome da nas ne smiju trovati, trebaju prodavati ispravne artikle. Samo mi je žao što ih odmah nisam prijavio sanitarnoj inspekciji - kaže Petar Petrašević.

Dodaje da se u pravilu reagira tek kada za sve bude kasno, kada neko umre. Kaže kako treba djelovati preventivno, upozoravati, bez obzira o kojoj je domeni svakodnevnog života riječ.

- Pa ovdje je bio u pitanju dječiji život. Ima li šta vrijednije od toga - kazali su baka i djed djevojčice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.