open-navfaktor-logo
search
Uz poštivanje mjera
Crna Gora otvorila sve granične prijelaze
Crna Gora je od danas otvorila sve putne granične prijelaze prema susjednim državama, koji su bili zatvoreni u okviru mjera protiv širenja koronavirusa.
01.06.2020. u 10:19
get url
text

Iz Vlade Crne Gore jučer je saopćeno da će se na tim putnim graničnim prijelazima saobraćaj putnika i robe odvijati u skladu sa važećim mjerama NKT, dakle i sa mjerom kojom je propisano da prilikom ulaska u Crnu Goru mjera karantina ne propisuje građanima Crne Gore i strancima sa stalnim ili privremenim boravkom koji ulaze iz država sa stopom potvrđenih aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom manjom od 25 slučajeva na 100.000 stanovnika sa liste Instituta za javno zdravlje, kao i stranim državljanima koji su rezidenti država sa liste i ulaze iz država sa te liste.

Na listi zemalja koje, za sada, ispunjavaju epidemiološke kriterije nalaze se Slovenija, Island, Hrvatska, Slovačka, Švajcarska, Albanija, Austrija, Norveška, Monako, Kosovo, Njemačka, Grčka, Mađarska, Danska, Litvanija, Letonija, Azerbejdžan, Luksemburg, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Izrael, Republika Irska, Češka, Finska i Estonija.

Kako prenosi RTCG, ostaje privremeno zatvoren putni granični prijelaz Vraćenovići – Deleuša sa Bosnom i Hercegovinom na putnom pravcu Nikšić – Bileća koji je zatvoren 27. februara zbog gradnje granične infrastrukture.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.