open-navfaktor-logo
search
Opstrukcije EU puta
Crnogorska opozicija traži smjenu Mandića zbog posjete Dodika: Iza svega stoji Vučić
Opoziciona Demokratska partija socijalista (DPS) podnijela je inicijativu za smjenu Andrije Mandića sa mjesta predsjednika Skupštine Crne Gore jer je, kako su naveli, grubo zloupotrijebio Skupštinu za partijske, nacionalističke i antievropske interese.
29.02.2024. u 08:01
get url
text

VEZANI TEKST - Dodik u Podgorici: Demonstranti ga izviždali, "ua fašisti", on njima tri prsta

Neposredan povod je poluzvanična posjeta predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske Milorada Dodika, koju je Mandić organizovao u državnoj rezidenciji Vila Gorica i Skupštini Crne Gore.

- Organizacija posjete deklarisanog negatora genocida u Srebrenici, Milorada Dodika, Skupštini Crne Gore predstavlja svrstavanje na stranu onih politika koje imaju za cilj razbijanje Bosne i Hercegovine - saopćio je šef zastupničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić, prenosi RSE.

Nikolić je naveo da je suština ovakvog djelovanja Mandića i Dodika destabilizacija političkih prilika u Crnoj Gori i opstrukcija njenog puta u EU, iza koje stoji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić:

- Smatramo da će se te opstrukcije nastaviti, jer Vučić ne želi Crnu Goru u EU, već oblikovanu u "srpskom svetu" koji je formalno uvezen u ovaj zakonodavni dom.

On je dodao da je takvo djelovanje u skladu sa izjavom ambasadora Rusije u Crnoj Gori Vladimira Maslenikova da intenziviranje evropskog puta zemalja zapadnog Balkana znači i konfrontaciju sa Ruskom Federacijom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.