open-navfaktor-logo
search
Hrvatski sabor
Gdje Grabar-Kitarović stade Raspudić nastavi: Hrvati u BiH pod udarom islamističkog terorizma, prozivao i Džaferovića
Nino Raspudić, zastupnik MOST-a u Hrvatskom saboru imao je izlaganje o "islamističkom terorizmu"  i "mudžahedinima" koji su ratovali u Bosni Hercegovini. Ovaj rođeni Mostarac, desničar, koristi svaku mogu priliku za upućivanje otrovnih strelica prema našoj zemlji i njenim zvaničnicima.   
19.02.2021. u 14:49
get url
text

Njegove izjave veoma su opasne, kao što je i ova posljednja prlikom izlaganja u Hrvatskom saboru. 

U svom je govoru potcrtao "kako se u Hrvatskoj o islamističkom terorizmu govori kao nečem dalekom, iako su hrvatski državljani više puta bili žrtve istoga". Govorio je o jedinici El-Mudžahid, koja je odsjecala glave prvo Srbima, a onda i Hrvatima. 

VEZANI TEKST - Kolinda o BiH: "Vrlo nestabilna, preuzeli je ljudi povezani s teroristima, pod kontrolom je militantnog islama"

Ovo je dio iz njegovog govora: 

- Priča o terorizmu nije nešto što je daleko od nas i što nas se ne tiče. Islamistički teror u BIH prisutan je u kontinuitetu od rata. Godine 1996. bombe su bile postavljene pod katoličke crkve u Bugojnu. U Mostaru je 1997. godine izveden veliki teroristički napad, u zapadnom većinski hrvatskom dijelu grada. Te iste godine spriječen je i atentat na Papu u Sarajevu.

Godinu dana poslije ubijena su dva hrvatska policajca povratnika u Travnik, a 1999. bombom u automobilu ubijen je zamjenik ministra unutarnjih poslova Leutar s indicijama da je atentat izvela ista islamistička skupina povezana s djelom Bošnjačke političke vrhuške. Najpotresniji primjer takvih događaja jest ubojstvo povratničke porodice iz Konjica, no to nažalost ne označava i kraj takvih aktivnosti. Islamski teroristi nisu napadali samo kršćane nego i institucije BIH čemu svjedoči napad na policijsku stanice u Bugojnu 2010., a napadnuta je i Američka ambasada u Sarajevu - kazao je između ostalog Raspudić. 

VEZANI TEKST - Čović Bošnjake želi prikazati kao prijetnju kršćanskoj Evropi, a BiH stavlja u kontekst "islamskog terorizma"

Podsjetio je na izjavu bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o nekoliko hiljada dobrovoljaca iz BiH koji su otišli na strana ratišta u Siriju. 

- Šefik Džaferović, se također tada istaknuo u prizmenim napadima na predsjednicu, a zanimljivo je nedavno i na predsjednika Milanovića, zbog njegovih potpuno opravdanih i argumentiranih izjava o BiH. Šefik Džaferović, sadašnji drugi bošnjački član Predsjdništva BiH uz Željka Komšića, je tokom rata obavljao visoke dužnosti u bošnjačkoj sigurnosnoj službi. On je pripadnicima iz jedinice El-Mudžahid odobravao državljanstva BiH - kazao je Raspudić, čitajući dio saopćenja HDZBiH koji se odnosi na Džaferovića. 

Poslušajte u cjelosti Raspudićev govor. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.