open-navfaktor-logo
search
Uzrok zasad nepoznat
Gori tržni centar u Beogradu: Odjekuju eksplozije, vatra se širi, gase je i iz helikoptera
Veliki broj vatrogasaca, kao i helikopteri MUP-a gase požar u Kineskom tržnom centru u Bloku 70 na Novom Beogradu. 
24.01.2024. u 10:05
get url
text

Prema dosadašnjim informacijama, nema povrijeđenih. Načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić rekao je da su najvjerovatniji uzrok eksplozija koje su se čule plinske boce iz restorana brze hrane koji se tu nalazi.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova kažu da je dojava za požar u Kineskom tržnom cenru dobijena u 06.57 sati, piše RTS.

Požar u Kineskom tržnom centru se sve više razbuktava i širi te odjekuju i eksplozije. Veliki broj vatrogasaca pokušava da obuzda vatru, svakog momenta stižu nove, dodatne ekipe. Prema najnovijim snimcima sa terena, vatra još jače kulja i širi se i na druge objekte, a požar se gasi i iz zraka, odnosno uz pomoć tri helikoptera.

Policija ulazi u lokale u okviru Kineskog tržnog centra, koji nije zahvaćen vatrom i pokušava da udalji ljude. Mnogi su krenuli da iznose svoje stvari, ali policija apeluje na sve da su najvažniji ljuski životi i da se ljudi što prije udalje, jer se čuju eksplozije. U blizini se nalazi velika količina plinskih boca, što može da prestavlja novu, veliku opasnost, piše Blic.

Uzrok požara za sada nije poznat.

U požaru 2021. godine izgorio je, podsjeća RTS, najveći dio tržnog centra u Bloku 70, a ispred samog centra postavljeni su privremeni kontejneri. Predviđeno je da 80 posto zakupaca svoje radnje preseli preko puta Bloka 72, gdje se gradi novi kineski tržni centar i ugovori za zakup su već potpisani.

Naknadno je objavljeno da je požar nakon više sati lokaliziran.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.