open-navfaktor-logo
search
Društvene mreže
Građani pitaju crnogorskog premijera: Hoćeš li reagirati na četničko orgijanje u Pljevljima
"Morem plovi jedna mala barka, morem plovi jedna mala barka.…. Pa se javi đeneralu Draži, pa se javi đeneralu Draži. Čiča Dražo, gdje je moje dijete, čiča Dražo, gdje je moje dijete? Čuvaju ga srpske bajonete…", stihovi su kojima se 13. januara u multinaocionalnim i multikonfesionalnim Pljevljima uz trobojke dočekala Pravoslavna Nova godina.
15.01.2024. u 15:42
get url
text

Bivši pljevaljski imam Samir Kadribašić na društvenoj mreži X osvrnuo se na ovaj događaj, kazavši da je to četničko orgijanje.

- I noćas na djelu četničko orgijanje u Pljeviljima - napisao je on i pitao premijera Milojka Spajića "dokle više ovako"?

- Ima li ova država vlast, MUP i Spajića - pitao je Asmir Pućurica, potpredsjednik Savjeta mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore.

- Još jedan u nizu fašističkih performansa plaćenih novcem građana Pljevalja. Fašizam, u svom četničkom obliku, našao je utočište kod onih koji su nam nametnuli ekonomske teme umjesto podjela, a ekonomske teme pogledajte u videu ispod - napisao je on na X-u, dijeleći video koji je objavio Kadribašić.

Uz iste stihove, samo na drugoj lokaciji, Pravoslavnu Novu je dočekao i rukovodilac Službe za građane Glavnog grada Podgorica Vladislav Dajković.

Brojni građani dijele ove videosnimke uz pitanje: Hoće li država reagovati, na, kako kažu, nacionalističke izlive u Crnoj Gori, sa posebnim osvrtom na sredine gdje stoljećima žive različite konfesije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.