open-navfaktor-logo
search
Sud u Zagrebu
Horor u Hrvatskoj: Suprugu u sedmom mjesecu trudnoće tjerao na prostituciju, nožem prijetio da će ubiti i nju i dijete
Zbog tjeranja svoje supruge u sedmom mjesecu trudnoće na seksualne odnose s nepoznatim muškarcima, Visoki krivični sud u Zagrebu je odlučio da 39-godišnji Riječanin mora provesti iza rešetaka jednog od hrvatskih zatvora sedam i po godina.
AUTOR: Merima Čustović
03.01.2024. u 15:32
get url
text

Drugostepena je to presuda donesena nakon žalbe zagrebačkog tužilaštav kojem je nepravomoćna presuda sudskog vijeća Županijskog suda u Zagrebu od šest i po godina zatvora, bila preniska.

Inače, u navedenu kaznu 39-godišnjaku je uračunata i opozvana ranija uvjetna osuda od 10 mjeseci s dvogodišnjim rokom kušnje zbog lažnog uzbunjivanja. Naime, zvao je Hitnu lažno rekavši da se izbo nožem, da krvari i da gubi svijest. A riječ je o muškarcu koji ima sedam razreda osnovne škole i stari je policijski znanac s bogatim opusom prikupljenih prijava, prenosi Jutarnji.hr.

Optužnica ga je teretila za krivično djelo protiv spolne slobode na štetu svoje, sad već bivše 33-godišnje supruge, ali i da je, obmanjujući ju, prisiljavao na prostituciju.

Nemili zločini događali su se na proljeće 2019. godine u stanu u kojem su živjeli. Prema optužnici, osumnjičeni je jedne prilike natjerao partnericu u visokom stepenu trudnoće da popije desetak tableta Helexa i tri čaše piva. No ona je to odbila pa joj je zaprijetio nožem stavivši joj ga pod vrat.

- Ubit ću te i raskomadati! Iz utrobe ću ti izvaditi dijete i baciti ga u smeće - prijetio je majci svoga djeteta osumnjičeni držeći joj nož pod vratom. Da bi ga ona, u strahu za vlastiti život i za život svoje bebe, na kraju poslušala te popila tablete i pivo. Nakon toga je osumnjičeni u stan doveo nepoznatu mušku osobu te ju je natjerao na seksualni odnos.

Tu agoniji po nesretnu ženu nije bio kraj jer ju je, također, zastrašivao s ciljem da se materijalno okoristi. Spominjao joj je da je za novac angažirao neke osobe da je štite od njenog bivšeg dečka i mafijaša, pritom tražeći od nje da seksualnim uslugama plati to svoje "čuvanje" te ju je tjerao na sekusalne odnose s drugim muškarcima.

Suđenje se u ovom postupku odvijalo iza zatvorenih vrata te je s rasprava bila isključena javnost tako da odbrana optuženika, kao i iskazi svjedoka nemilih događaja, nisu poznati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.