open-navfaktor-logo
search
Kosovski premijer
Hoti o sastanku u Briselu: Sa Srbijom ćemo razgovarati o međusobnom priznavanju
Premijer Kosova Avdulah Hoti najavio je da će se u ponedeljak u Briselu sastati sa srbijanskom stranom i razgovarati o konačnom sporazumu o međusobnom priznavanju i normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije.
06.09.2020. u 14:59
get url
text

- Na osnovu obaveza koje smo preuzeli na samitu u Parizu 10. jula 2020. godine, kao i podrške koju smo dobili od predsjednika Francuske Emmanuela Macrona i njemačke kancelarke Angele Merkel, u ponedeljak se u Briselu sastajemo sa srbijanskom stranom radi dijaloga o konačnom sporazumu o međusobnom priznavanju i normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije - napisao je Hoti na Facebooku.

Prema njegovom tumačenju, postojat će samo konačni sporazum o uzajamnom priznavanju, prenio je portal Kosovo online.

- Dogovor se postiže samo kada je zaključen uz uzajamno priznavanje. Neće biti posrednih, djelimičnih ili kreativnih sporazuma koji problem neće riješiti zauvijek. Postojat će samo konačni sporazum o uzajamnom priznavanju, koji je sistematičan i uključuje sva pitanja koja treba riješiti između dvije nezavisne države na osnovu konvencija, standarda i međunarodne prakse regulisanja odnosa između dvije nezavisne države - napisao je Hoti.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.