open-navfaktor-logo
search
Jutros od 7
Hrvatska: Otvorena birališta za drugi krug lokalnih izbora
Od 7 sati otvoreno je oko 5.500 biračkih mjesta za drugi izborni krug lokalnih izbora u Republici Hrvatskoj koji se održava u 432 grada i općine i na kojem 3,2 miliona birača ima pravo glasa.
30.05.2021. u 08:17
get url
text

Biračka mjesta za drugi krug lokalnih izbora u Hrvatskoj otvorena su u 7 sati ujutro, a zatvaraju se u 19 sati.

​​​​​​​Izbori se održavaju u 432 grada i općine na 5.496 biračkih mjesta, a pravo glasa ima 3,231.159 birača.

Podatke o odazivu birača do 11.30 sati Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavljuje u 12 sati, a podatke o odazivu birača do 16.30 sati objavom u 17 sati.

Prve privremene rezultate drugog kruga glasanja Državno izborno povjerenstvo će na svojoj mrežnoj stranici objaviti na izborni dan u 20 sati, a podaci će se dalje ažurirati svakih 10 minuta.

Izborna šutnja završava u 19 sati, sa zatvaranjem biračkih mjesta.

Drugi krug izbora održava se za župane u 14 županija, gradonačelnika Grada Zagreba, gradonačelnike u 56 gradova i općinske načelnike u 87 općina.

Epidemiološke mjere za glasače su maska, vlastita hemijska olovka, razmak, dezinficijensi i što kraće zadržavanje na biračkom mjestu.

U Gradu Zagrebu u drugi krug lokalnih izbora za gradonačelnika ulazi Tomislav Tomašević iz Platforme Možemo! i Miroslav Škoro iz stranke Domovinski pokret.

Za čelno mjesto u Rijeci natječu se SDP-ov Mirko Filipović i nezavisni kandidat Davor Štimac.

U Splitu su biračima na izboru HDZ-ov Vice Mihanović i Ivica Puljak iz stranke Centar, dok će Osječani birati između HDZ-ovog Ivana Radića i nezavisnog kandidata Berislava Mlinarevića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.