open-navfaktor-logo
search
Svi na poligrafu
Iz policijske stanice nestao novac koji su kolege prikupljale za porodicu poginulog policajca?!
Policajac Tomislav Bašić poginuo je 23. juna u saobraćajnoj nesreći kod Poreča kada je na njega i kolegicu naletio 24-četverogodišnjak u BMW-u
27.08.2019. u 13:48
get url
text

Novac koji su kolege prikupljale za pomoć porodici poginulog istarskog policajsca Tomislava Bašića nestao je iz poliijske stanice.

Naime, policajac Tomislav Bašić poginuo je 23. juna u saobraćajnoj nesreći kod Poreča kada je na njega i kolegicu naletio 24-četverogodišnjak u BMW-u.

Bašić je u porečkoj saobraćajnoj policiji radio od 2007. godine i kolege su za njega imale samo riječi hvale.

S obzirom na to da je Bašićeva supruga bila trudna u momentu kada je on poginuo, njegove radne kolege su odlučile da prikupe novac i pomognu njoj i djetetu.

U kratkom vremenu prikupili su nešto više od 20 hiljada kuna, ali je novac nestao preko noći.

Kako piše portal IstraIN, uposlenici Policijske stanice Poreč navodno su podvrgnuti poligrafu, prenosi Index.hr.

O svemu se oglasila istarska policija.

- U toku su provjere informacije da je nestao dio novčanih priloga koji se skupljao za policijske službenike Policijske postaje Poreč koji su stradali u saobraćajnoj nesreći u junu. Zasad ne možemo potvrditi da je dio novca nestao, s obzirom da se, kako je i to uobičajeno kod prikupljanja pomoći, nije vodila evidencija o iznosima koji su donirani. Napominjemo da je policijskoj službenici koja je teško stradala u nesreći, te porodici našeg kolege koji je u nesreći smrtno stradao, predata prikupljena novčana pomoć. Ukoliko se informacija pokaže tačnom, ostaje nejasno ko bi to učinio i kako je moguće da iz jedne policijske postaje nestane nemali iznos novaca i da pritom niko ništa ne zna – saopćila je PU istarska.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.