open-navfaktor-logo
search
Mutne radnje premijera
Je li Abazović uhvaćen u laži: Ministarstvo pravde Crne Gore snosilo troškove puta Kovača u Banju Luku
Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je jučer kako njegova vlada nema ništa s odlaskom dvojice ministara Aleksandra Damjanovića (finansije) i Marka Kovača (pravda) u Banju Luku na obilježavanje neustavnog dana bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska. 
11.01.2023. u 11:53
get url
text

Vlada Crne Gore saopćila je u ponedjeljak da nije delegirala ministre finansija i pravde Aleksandra Damjanovića i Marka Kovača da prisustvuju događaju u Banjoj Luci.

Međutim, Pobjeda piše kako je smještaj za Kovača i njegovog vozača, koji je koštao 217 eura u hotelu Bosna, fakturisan na Ministarstvo pravde, a iz tog resora je izdat i putni nalog sa pripadajućim dnevnicama. Ministri su se na putu, prema informacijama ovog podgoričkog medija, zadržali duže od dva dana.

VEZANI TEKST - Vlada Crne Gore saopćila: Ministri nisu delegirani da prisustvuju proslavi "dana RS-a"

O tome je, shodno Poslovniku Vlade, odlazeći premijer morao biti informisan, što propisuje član 10 tog akta. Abazović je jučer ustvrdio da o putu ministara na "svečanost" u Banjoj Luci nije znao ništa, a naglasio je i da Vlada u tome nije imala nikakvog udjela.

– Niti su oni tražili da se to procesuira kroz Vladu. To su saopćila oba ministra, znaju se procedure kad neko službeno putuje u neku državu. Oni su 24 sata ministri i to je nešto što niko ne može izbjeći, ali jedno je državna politika, a jedno je lična preferencija koju svako ima pravo da ostvari – rekao je Abazović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.