open-navfaktor-logo
search
Smješten u pritvor
Ko je pomahnitali muž sa Dedinja: Ugledni doktor iz Sarajeva pokušao ubiti ženu pred djecom
Bježeći od pomahnitalog muža, nesrećna žena iskočila je kroz terasu, a on je nastavio da je juri pa je tako zapucao i nasred ulice. Srećom, oba puta je promašio. Kada ga je policija uhapsila, kod njega su pronađena tri pištolja, prigušivač, municija raznog kalibra i čahure
10.01.2020. u 16:09
get url
text

Ognjen A. (51), koji je uhapšen zbog sumnje da je hicima iz pištolja pokušao da ubije svoju suprugu naočigled maloljetne djece u njihovom stanu u Beogradu na Dedinju, doktor je nauka i inovator koji se pojavljivao na televiziji i davao intervjue za razne svjetske medije.

Sigurne smrti nesretnu O. A., suprugu Ognjena A. spasilo je samo to što je Ognjen bio toliko pijan da nije mogao da je pogodi hicima iz pištolja. Drama se odigrala 5. januara, nakon kraće svađe supružnika u stanu u Ulici Jevrema Grujića u Beogradu, a onda je Ognjen izvadio jedan od tri pištolja koja ima u svom nelegalnom posjedu i zapucao na O. A., objavio je Kurir. 

Bježeći od pomahnitalog muža, nesrećna žena iskočila je kroz terasu, a on je nastavio da je juri pa je tako zapucao i nasred ulice. Srećom, oba puta je promašio. Kada ga je policija uhapsila, kod njega su pronađena tri pištolja, prigušivač, municija raznog kalibra i čahure.

Ono što je dodatno bizarno je da je Ognjen A. zapravo ugledni doktor nauka i inovator koji se pojavljivao i u brojnim televizijskim emisijama kako bi govorio o svom patentu. Ognjen A. je rođen u Sarajevu, a studirao je u Njemačkoj i Moskvi, a posljednjih 19 godina navodno se bavio pronalaskom talenata u sportu.

Pojavljivao se čak i u dokumentarnim filmovima BBC-ja, a u domaćim medijima žalio se kako njegova dostignuća nisu dovoljno promovisana u ovdašnjoj javnosti. Po svemu sudeći, osim toga bavio se i prikupljanjem oružja, koje mu je nakon napada na supurugu, pronađeno u stanu.

Njegova supruga je državljanka Švicarske, a pretpostavlja se da su se upoznali dok je živio u toj zemlji i bio na rukovodećoj poziciji u jednoj kompaniji.

Kako se saznaje, u elitni dio Beograda doselio je nedavno. Doktoru nauka i nasilniku određeno je zadržavanje do 30 dana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.