open-navfaktor-logo
search
Rušenje vlasti
Litije u Crnoj Gori: Pogledajte jezivi snimak klerofašista u Beranama
Svetosavlje je kao ideologija nastalo u krugu Dimitrija Ljotića i njegovih sljedbenika Nikolaja Velimirovića i Dimitrija Najdanovića, te doktora Justina Popovića. Svetosavski nacionalizam propovijeda dogmu: jedan narod, jedna religija, u jednoj, etnički čistoj srpskoj državi.   
26.08.2020. u 15:09
get url
text

Ovo je u autorskom tekstu za Pobjedu napisao crnogorski književnik Milorad Popović.

- U Crnoj Gori se trideset godina vodi neprestana propagandna kampanja, i indoktrinirani, frustrirani, nedovoljno edukovani građani, i danas nasijedaju na jednako stupidne laži, kao i prije tri decenije, na početku srpske agresije na Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu. Neviđena brutalnost i razuđenost velikosrpske propagande, u potonjoj godini – koju je Gavro Vuković svojevremeno nazvao ,"najvećom fabrikom laži na Balkanu" – sugeriše na to da se oficijelni Beograd, priprema za još jednu političko-propagandnu agresiju, kako bi nadoknadio gubitke iz minulih političkih i vojnih ratova. 

Za izvođača radova, nakon što su pokušaji nasilnog rušenja vlasti 2016, preko struktura Demokratskog fronta propali i kompromitovani, odabrana je Srpska pravoslavna crkva. Jer, pitanja vjere, crkve, ,"svetinja" – u hrišćanstvu svetinja je samo Duh sveti, a ne crkve, manastiri, katedrale, građevinsko zemljište, hoteli, turističke agencije – prilježnija su manipulacijama za praznovjerni i povodljivi puk, koji se decenijama klanjao obogotvorenim kultovima kralja Nikole, Tita, Slobodana Miloševića, od agitacija neharizmatičnih opozicionih političara. 

Kod Amfilohijevih "litijaša" sve je više srpskih barjaka i četničkih šubara: ali novog rata neće biti – iako niski intenzitet nasilne pobune nije isključen – ne zato što su promijenili svoju vučju ćud, već zbog toga što im se JNA upokojila i što je Crna Gora od 2017. Postala dio Sjevernoatlanske alijanse - napisao je Popović. 

VEZANI TEKST - Veljović: Na dan izbora u Crnoj Gori planirani neredi

Širom Crne Gore održavaju se litije zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Jedna od njih održana je i sinoć u Beranama. 

Na Twitteru je objavljen snimak sa litije koji samo potvrđuje ono što je napisao crnogorski književnik Milorad Popović, a koji je tviteraš koji ga je i postavio prokomentirao: 

- Beranski klerofašisti zaklinju se da će braniti ljotićevsku ideologiju oličenu danas u Joanikuju i njegovim popovima. Pakao, zar ne?

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.