open-navfaktor-logo
search
Nestao prije 10 dana
Majka mladog Amerikanca kojeg traže u Hrvatskoj: Zvali smo i FBI-a
MUP je informaciju o njegovom nestanku objavio na portalu nestali.hr. Naveli su i da je posljednji put u telefonskom razgovoru naveo da se nalazi na području Baške Vode
07.08.2019. u 17:52
get url
text

-Rekli su mi da je o njegovom nestanku obaviještena svaka policijska uprava u Hrvatskoj, da je na području Makarske u potragu bilo uključeno 300 ljudi i da je policija razgovarala s više od 100 ljudi. Obratila sam se i Američkoj ambasadi za pomoć u potrazi za njim, rekla je Kathy Lingo Jutarnjem listu.

Njenog sina Jacoba Andrewa Linga (18) traže već 10 dana.

MUP je informaciju o njegovom nestanku objavio na portalu nestali.hr. Naveli su i da je posljednji put u telefonskom razgovoru naveo da se nalazi na području Baške Vode.

- Poslali smo broj kojim se Jacob koristio dok je bio u Hrvatskoj, a navodno je sadržavao poruku da je u opasnosti. To sad pokušava otkriti i FBI-a - dodala je majka nestalog Amerikanca.

Dalmatinski portal piše kako mladi Amerikanac putuje sam. Planirao je proputovati nekoliko zemalja u osam sedmica. Napustio je svoj dom Pennsylvaniji 24. juna. U Beč je doputovao idućeg dana. Bio je nekoliko dana u Austriji, a potom je putovao u Švicarsku, Francusku i Italiju. Za to vrijeme bio je u kontaktu s prijateljima i porodicom. 

Italiju je napustio 19. jula, porodici je kazao da mu je tamo preskupo. Autobusom je doputovao u Zagreb. Nije imao nikakve posebne planove, a Hrvatsku je izabrao jer su mu rekli da je jeftinija od Italije.

Fotografiju na kojoj se vidi Baška Voda poslao je 22. jula, a tri dana kasnije kontaktirao je nekoliko članova porodice. Kazao im je da je u beach baru i da mu je preostalo 300 dolara pa je za 10 dolara za noć unajmio ležaljku kako bi sačuvao nešto novca.

Porodica mu je na račun uplatila nešto novca, ali se kasnije pokazalo da taj račun uopće nije koristio. To je bio njegov posljednji kontakt s porodicom. Nakon toga njegova mobitel više nije bio aktivan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.