open-navfaktor-logo
search
Na 50 lokacija
Masovne blokade u Srbiji, iz Vučićevog SNS-a poručili: Ne bi imali šta blokirati da mi nismo napravili autoceste
Pokret Ekološki ustanak i oko 40 drugih organizacija danas od 14 do 15 sati organiziraju nove blokade puteva na 50 lokacija širom Srbije.
11.12.2021. u 11:36
get url
text

Aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta najavio je da će blokade trajati sve dok se kompanija Rio Tinto ne izbriše iz prostornog plana Loznice.

Istovremeno, Darko Glišić, predsjednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke na čijem je čelu Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, izjavio je da opozicija ne bi imala šta blokirati da puteve i autoputeve neko nije napravio u poslednjih nekoliko godina.

VEZANI TEKST - U Srbiji najavljene nove blokade i okupljanja građana

- Oni (opozicija) danas ne bi imali šta da blokiraju da te puteve, autoputeve i ulice neko nije napravio u poslednjih nekoliko godina. U njihovo vrijeme niste imali šta da blokirate - kazao je Glišić za TV Pink, prenosi N1.

Dodao je da u vrijeme prethodne vlasti nije bilo moguće da se ispred neke fabrike iskaže protest, jer tvrdi, fabrika nije bilo, na njima su bili katanci.

Glišić je stava da nastavak blokada puteva u Srbiji nakon izmjena zakona o referendumu i eksproprijaciji predstavlja politikanstvo.

- Ako je cilj bio da se kroz te zahtjeve dođe do jednog rješenja problema koji su oni istakli kao ekološke, ta dva zahtjeva su riješena. Ne vidim sada razlog zašto bi neko izlazio na ulicu i protestovao ukoliko smo došli do rješenja onoga što jeste bio inicijalni razlog - naveo je Glišić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.