open-navfaktor-logo
search
Uporan je
Milanović po svom: Hrvatska će ići u misiju u BiH, NATO-u je bolje da se ne suprotstavlja
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je u Splitu između ostalog rekao da se njegovoj zemlji priječi da "bude prisutna, makar na stožernoj razini, u misiji EUFOR-a u Bosni i Hercegovini".
16.09.2022. u 17:21
get url
text

VEZANI TEKST - Milanovićeve nebuloze: Hrvatska vojska ne može biti u EUFOR-u jer je bila agresor na BiH

- Hrvatska će kao ravnopravna članica NATO-a ravnopravno sudjelovati i u svim pojavnim aktivnostima i djelatnostima tog NATO-a, ali prema vlastitoj volji i prosudbi, bilo to na Bliskom istoku ako tako mi odlučimo, a nećemo, bilo to na Kosovu, gdje smo dovoljno dobri da čuvamo 24 sata srednjovjekovne spomenike srpske duhovnosti, vrlo delikatan zadatak koji je Hrvatsku vojsku dopao u podjeli dužnosti - kazao je Milanović.

Kako navodi Hina, u vezi s misijom Althea u BiH Milanović je ustvrdio da će se "to promijeniti i tome se niko u NATO-u neće suprotstaviti i bolje je da se ne suprotstavljaju jer naše namjere nikad nisu bile gramzive, predatorske, nego odbrambene i humane".

- Oni kojima smo spasili glavu i omogućili državu danas ne pokazuju ni minimum kurtoazne zahvalnosti, a kamoli šta više - dodao je Milanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.