open-navfaktor-logo
search
Privržen Albancima
Milanović: Srbija će morati priznati Kosovo, Beograd će iz srpsko-ruske romanse izaći kao prevarena ljubavnica
Srbija će morati na neki način priznati Kosovo, rekao je hrvatski predsjednik Zoran Milanović u srijedu, dodavši da Beograd mora shvatiti da će iz "srpsko-ruske romanse" izaći kao prevarena ljubavnica. 
01.02.2023. u 14:43
get url
text

Milanović je u Zagrebu, na konferenciji za medije uz novu slovensku predsjednicu Natašu Pirc Musar, rekao da se u Srbiji "neke stvari moraju promijeniti" kako bi došla na Zapad gdje je "dobrodošla". 

- Situacija u Ukrajini početak je kraja jedne prividno srpsko-ruske romanse u kojoj će Srbija shvatiti da je prevarena ljubavnica - rekao je hrvatski predsjednik, dodavši kako Srbija i pitanje Kosova "smetaju Rusiji", prenosi Hina. 

- Rusija nešto pokušava s Ukrajinom i primjer Kosova joj strši kao šiljak pred okom. Rusija će morati kad-tad priznati Kosovo ili praviti se da ga priznaje kako bi legalizirala ono što radi u Ukrajini. To je realnost - kazao je Milanović.

Kazao je da između Beograda i Moskve nema nikakve ljubavi, već da je riječ o interesu u kojem Srbija služi Rusiji.

Hrvatski predsjednik rekao je i da će Srbija na neki način morati priznati Kosovo, a kosovski političari, "njegovi prijatelji", morati dati status Zajednici srpskih općina, "na šta su pristali i što su potpisali". 

O svojoj nedavnoj izjavi da je Kosovo oteto Srbiji, Milanović je rekao da je to činjenica jer Beograd nije pristao na to. 

- Srbija je ostala bez Kosova, nije ga dala dobrovoljno, izgubila ga je u ratu - rekao je Milanović.

VEZANI TEKST - Milanović kao portparol Kremlja: Kosovo je oteto od Srbije, Ukrajinci mrze Ruse, Krim nikada neće biti u Ukrajini

- Mogao sam reći drugačije, da je Srbija ostala bez Kosova ili da je Kosovo izuzeto iz Srbije, ali valjda se svi slažemo da je Kosovo bilo dio Srbije - rekao je Milanović dodavši da nikoga ne mora uvjeravati u svoju privrženost kosovskim Albancima.

Kazao je i da državnike iz zemalja koje nisu priznale Kosovo uvijek poziva da to učine. 

Srbijanskim tabloidima koji su pozitivno reagirali na njegovu izjavu o otetom Kosovu, Milanović je odgovorio naslovom humoristične serije Larryja Davida: "Bez oduševljenja molim" (Curb your enthusiasm).

- Ovo im se sad neće svidjeti - napomenuo je. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.