open-navfaktor-logo
search
Predložen pritvor
Oružje navodno nabavljao iz Tuzle: Radoičić saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, evo za šta se tereti
U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Milan Radoičić (45) zbog sumnje da je sa, za sada, više nepoznatih osoba, izvršio krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška djela protiv opće sigurnosti.
03.10.2023. u 18:21
get url
text

Prema naredbi o sprovođenju istrage, on se tereti da je od januara 2023. godine do 24. septembra oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle, a da su mu isporučivani na teritoriji Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin. Navodi se da ih je potom prenosio i skladištio na neutvrđenim lokcijama na teritoriji Kosova, gdje ih je skrivao u napuštenim objektima i šumama, pa je kao kolovođa grupe sa više NN osoba, zajedničkim djelovanjem i opće opasnom radnjom 24. septembra izazvao opasnost za život ljudi u mjestu Banjska na teritoriji Kosova.

VEZANI TEKST - Uhapšen Milan Radoičić, organizator napada srpskih terorista na Kosovu

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva, piše Telegraf

Osumnjičeni je na saslušanju negirao izvršenje krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret, prenijela je Anadolija.

Milan Radoičić, kontroverzni biznismen koji je, prema vlastitim tvrdnjama, organizator napada srpskih terorista u Banjskoj na Kosovu 24. septembra u kojem je ubijen jedan policajac, a likvidarana tri napadača, danas je uhapšen u Srbiji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.