open-navfaktor-logo
search
Objavio i na FB
Osuđeni ratni zločinac Branimir Glavaš pobjegao iz Hrvatske u BiH: U zatvor neću više ni dana
Otišao sam u Bosnu i Hercegovinu, ali nisam pobjegao. Imam dva pasoša. Ne želim više živjeti u Hrvatskoj. Ja sam ovu državu stvarao, ali nisam je zamišljao ovakvu kad sam stavljao glavu na panj. Nemaju niti jednog dokaza. Ovo je politička namještaljka. Nemam namjeru odslužiti ni jednog dana u zatvoru, rekao je za 24sata Branimir Glavaš nakon što je na svom Facebook profilu objavio da je napustio Hrvatsku i otišao u Bosnu i Hercegovinu.
15.11.2023. u 09:17
get url
text

- Za svaki slučaj. Što je budali i sudiji u glavi nikada se ne zna - napisao je uz objavu kako se nalazi u Drinovcima.

Podsjetimo, Glavaša je Županijski sud u Zagrebu na ponovljenom suđenju u slučajevima "Selotejp" i "Garaža" nepravomoćno osudio na sedam godina zatvora za ratni zločin nad osječkim Srbima 1991. godine.

VEZANI TEKST - Glavaš osuđen, bijesno izašao iz sudnice: Sram Vas bilo, nabijem na k***c Vas i Vaš sud

Uz njega je osuđena i Gordana Getoš Magdić na četiri godine, a Dino Kontić i Zdravko Dragić su dobili tri godine. Teretili su ih za ratni zločin protiv civilnog stanovništva te ubijanje i nečovječno postupanje prema civilima - šest muškaraca i jednoj ženi koji su odvođeni i ubijeni na rijeci Dravi.

Nakon što mu je je izrečena presuda Glavaš je sudiji rekao: "Sram Vas bilo, nabijem na k**ac Vas i Vaš sud" te je izašao iz sudnice. 

Iako je nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora, Glavaš je izašao slobodan, a prema pojašnjenju sudije, istražni zatvor Glavašu nije određen zbog odluke Ustavnog suda iz 2015. prema kojoj je već odslužio pet godina, dva mjeseca i 27 dana kazne.

Glavaš je i nakon prve presude 2009. otišao u BiH. Tu je i odslužio dio tadašnje kazne.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.