open-navfaktor-logo
search
Tragedija u Australiji
Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili djevojčicu, obojica doživjeli infarkt i preminuli
Dharmvir Singh (38) i Gurjinder Singh (65) izgubili su svijest dok su pokušavali spasiti svoju dvogodišnju kćerku i unuku koja se igrala kraj bazena na krovu apartmana Top of the Mark Holiday, okliznula i zatim pala u vodu
AUTOR: Faktor/The Sun
02.04.2024. u 08:56
get url
text
Pretpostavlja se da je porodica doputovala iz Victorije na odmor u Gold Coastu
Pretpostavlja se da je porodica doputovala iz Victorije na odmor u Gold Coastu
Otac i djed djevojčice koja je pala u bazen koji se nalazi u hotelu u Australiji, utopili su se nakon što su skočili u vodu kako bi ju spasili.
Iako su ih ubrzo iz vode izvukli okupljeni ljudi koji su ih pokušali oživjeti dok nije stigla hitna pomoć, obojica su doživjeli srčani udar i preminuli na mjestu događaja, prenosi The Sun.
Dharmvir Singh (38) i Gurjinder Singh (65) izgubili su svijest dok su pokušavali spasiti svoju dvogodišnju kćerku i unuku koja se igrala kraj bazena na krovu apartmana Top of the Mark Holiday, okliznula i zatim pala u vodu.
Njena majka, koja nije znala plivati, također je zaronila za njom, što je natjeralo Dharmvira i Gurjindera da im pomognu. Dvogodišnja djevojčica i njena majka hitno su prebačene u bolnicu i u stabilnom su stanju.
Pretpostavlja se da je porodica doputovala iz Victorije na odmor u Gold Coastu.
Mitchell Ware iz službe hitne pomoći Queenslanda rekao je da se radilo o izuzetno emotivnoj sceni.
- Nisu izgubili samo jednog, već dva člana porodice. Ovi incidenti mogu imati dugotrajne posljedice, ne samo za uključene članove porodice, već i za ljude koji su bili na mjestu događaja - dodao je.
Plač ožalošćene majke navodno se čuo diljem cijele ulice nakon tragične nesreće, a stanari obližnjih zgrada nisu mogli spavati nakon prizora kojem su svjedočili.
- Znamo da se djeca, pa čak i odrasli, mogu utopiti u roku od nekoliko sekundi ako se nađu u takvim situacijama - zaključio je Ware.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.