open-navfaktor-logo
search
Horor u Hrvatskoj
Otac monstrum čak 267 puta silovao maloljetnu kćerku, danas je kažnjen s maksimalnih 40 godina zatvora
AUTOR: Dalmatinski portal
12.06.2024. u 12:18
get url
text
FOTO: Ilustracija
Na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora osuđen je na Županijskom sudu u Splitu 45-godišnjak iz tog grada koji je u pet godina čak 267 puta silovao svoju maloljetnu kćerku. Sve je počelo 2018. kada je djevojčica imala tek pet godina.
Silovao bi je u prosjeku jednom sedmično, a posljednji mjesec jednom u svaka dva dana. Osim prvog nedjela koje se dogodilo u kampu kod Šibenika, sve se zbivalo u porodičnom stanu, sobi i kupatilu. Majka oštećene i supruga okrivljenog je teško bolesna i stanje joj se rapidno pogoršalo. Danas je nepokretna, piše Dalmatinski portal.
Okrivljeni je osuđen za 267 krivičnih djela spolnog zlostavljanja djeteta te krivično djelo povrede djetetovih prava.
Kćerki je okrivljeni branio socijalni kontakt, vodio ju je u školu i dočekivao nakon završetka nastave kako se ne bi družila s ostalom djecom. Branio joj je čak i da posjećuje baku i djeda s majčine strane koji žive u istoj zgradi. Danima je ne bi puštao iz kuće, a kada bi bio nezadovoljan njenim ponašanjem, onda bi je udarao po glavi i stomaku. Morala se satima gola kupati pred njim u kadi.
Za svako krivično djelo spolnog zlostavljanja djeteta okrivljeni je dobio po pet godina zatvora, a za povredu djetetovih prava osuđen je na tri godine zatvora pa mu je izrečena jedinstvena i maksimalna kazna zatvora od 40 godina.
Objavu presude okrivljeni je popratio bez emocija. Doveli su ga iz zatvora u Splitu, a tamo je i vraćen nakon objave.
Presudu je donijelo sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Višnje Strinić koja je Filipa Zavadlava dva puta osudila na istu kaznu od 40 godina zatvora za trostruko ubistvo u Splitu.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.