open-navfaktor-logo
search
Crna Gora
Protojerej Nikola Pejović: Mitropolija crnogorsko primorska ne razmišlja o izmještanju čina ustoličenja
Mitropolija crnogorsko primorska ne razmišlja o izmještanju čina ustoličenja mitropolita Joanikija sa Cetinja i Podgorice, kazao je protojerej Nikola Pejović, prenosi RTCG. Kazao je da nisu upozanati sa dešavanjim na Cetinju.
04.09.2021. u 17:42
get url
text

- Od brojnih obaveza nisam uspio da ispratim šta se dešava na Cetinju tako da prema posljednjim informacijama i saznanjima koje imam ne razmišlja se o premještanju čina ustoličenja - kazao je Pejović.

Upitan da prokomentariše poštovanje epidemioloških mjera, rekao je da su u tom na cilju otkazali skup na Cetinju.

- Dva skupa povećavaju epidemiološki rizik, a ovdje ćemo pokušati da iskontrolišemo situaciju i preporuke IJZ, a to su digitalni certifikati. Svi episkopi sveštenici, gosti koji su došli su odradili PCR test, i svi imamo digitalne cerifikate i pozivamo sve ljude, da svako na svom ličnom planu pokaže odgovornost, jer mjere nemaju učinka ako se svako ne pripazi i ne ispoštuje preporuke - rekao je Pejović.

Podsjećamo večeras u 18 ati u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja bit će služena svečana večernja služba.

Patrijarh srpski doputovao je u Crnu Goru povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, koje će se obaviti sutra u Cetinjskom manastiru nakon Sveta arhijerejske liturgije koju će služiti patrijarh srpski Porfirije sa više arhijereja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.