open-navfaktor-logo
search
U srbijanskom gradu
"Šou" na sjednici Skupštine Vranja: Otimanje za mikrofon, pjesma Lepe Brene i zastupnica koja vrišti
AUTOR: Nova.rs/RTVVranje/Faktor
20.06.2024. u 18:57
get url
text
Skupština Vranja
Skupština Vranja
FOTO: RTV Vranje
Burna je bila sjednica Skupštine Vranja, grada na jugu Srbije, a u ovoj buri učestvovali su i pozicija i opozicija, sudeći po izvještajima medija.
Zastupnici su se otimali oko govornice, u pozadini je puštena pjesma Lepe Brene, a u jednom trenutku je zastupnica počela vrištati, prenosi Nova.rs
Opozicija se na početku sjednice bunila zbog velikog broja tačaka dnevnog reda koje su predstavljene na 1.500 strana. Požalili su se da ih nisu stigli pročitati.
Opozicija je zviždala, a nije im, tvrdi Nova.rs, bilo dozvoljeno da govore za govornicom. U jednom trenutku je zastupnika Slobodana Petrovića opkolilo pet pripadnika osiguranja, kako javlja Nova.rs.
Zatim su zastupnici vlasti zauzeli govornicu, a u koškanju oko toga ko će govoriti, jedna od njih je počela da vrišti.
Prema društvenim mrežama, vrištala je predsjedavajuća Skupštine Zorica Jović (SNS). 
Mediji prenose i da se u jednom momentu čula i pjesma Lepe Brene pod nazivom "Četiri godine", koja je ponovo postala hit nakon objavljivanja snimka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Siniše Malog.
RTV Vranje piše pak da je opozicija zauzela skupštinsku govornicu i onemogućila pristup ostalim.
- Većinom glasova prisutnih odbornika izglasano je da se odbornik Igor Zlatković isključi iz rada Skupštine, što je on odbio, a ostali odbornici sa opozicione liste su izvadili pištaljke i zviždali u Skupštinskoj sali - piše RTV Vranje.
Dodaju da je izglasano i da se zastupnik Slobodan Petrović isključi iz rada Skupštine zbog nepoštovanja rada lokalnog parlamenta i zloupotrebe skupštinske govornice.
I dok jedni mediji tvrde da je sjednica prekinuta, drugi navode da je nastavljena, no činjenica je da je bila burna. 
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.