open-navfaktor-logo
search
Prijavljeno policiji
Splitski medij: Kako je sarajevski "kuhar" izvarao Dalmatince, dobije novac za put i više se ne javi
Hrvatski ugostitelji u jeku ljetne turističke sezone manjak radnika pokušavaju, između ostalog, pronaći i u Bosni i Hercegovini.
06.07.2023. u 18:52
get url
text

Nerijetko, barem po pisanju Slobodne Dalmacije, ostanu kraktih rukava. Kako piše ovaj splitski medij, njihovoj redakciji obratio se ugostitelj s otoka Brača koji je ostao bez 400 eura, a da nije ni vidio, kako kaže, sarajevskog kuhara.

- Javlja se na oglas za kuhara, moli novac za put te za ulazak u Schengen i onda se ne pojavi. Više ljudi s Brača, uključujući i mene, nasjelo je na njegovu priču.

Nisam ništa pametniji niti gluplji prije ili poslije ove prevare, kao što mi ovo što se dogodilo neće pokolebati vjeru u ljude! Stotinu puta slao sam novac svojim radnicima. I slat ću im opet, doduše opreznije - kaže I. Ž. (potpuni podaci poznati redakciji Slobodne Dalmacije), šef u jednoj konobi na Braču.

On je u potrazi za sezonskim kuharom prije sedam dana naletio na H. E. (potpuni podaci poznati redakciji) iz Sarajeva, kako će se ubrzo ispostaviti, "ništa drugo do prevaranta i lopova", koji se do dana današnjeg nije pojavio na vratima njegova ugostiteljskog objekta.

Na neviđeno mu je uplatio 400 eura.

Sarajlija je sličnu prevaru, tvrdi riječki ugostitelj Robert Negovetić, vlasnik restorana u Malinskoj na Krku, uradio još nekoliko puta.

- Isto je lani napravio meni, a i jednoj gospođi u Makarskoj, čak joj je i prijetio. Ma stopostotni prevarant. Nema nikakve sumnje - kazao nam je Negovetić koji je E. H. prijavio hrvatskoj policiji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.