open-navfaktor-logo
search
Ostaju do daljnjeg
Srbi na Kosovu postavili barikade i na graničnom prijelazu Merdare
Grupa od 20 ljudi blokirala je granični prijelaz Merdare iz pravca Kuršumlije ka Podujevu.
28.12.2022. u 07:58
get url
text

Postavili su kamion sa prikolicom i traktore u cilju podrške Srbima sa Kosova i Metohije, javlja RTS.

Najavili su da će ostati do daljnjeg.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova saopćilo je sinoć da je saobraćaj na graničnom prijelazu Merdare zatvoren i na ulazu i izlazu, zbog barikada na teritoriji Srbije, negdje oko dva kilometra, te su pozvali građane da do daljnjih informacija koriste druge prijelaze.

- Srpske kriminalne grupe blokirale su granični prijelaz Merdare. Obavještavaju se svi sunarodnici i građani koji su u pokretu da koriste druge granične prijelaze do daljnjih zvaničnih informacija od institucija Republike Kosovo. Ako ste već ušli u Srbiju, koristite granične punktove Mutivoda, Dheu i Bardhe ili idite putem preko Sjeverne Makedonije (granični prijelaz Preševo) preko Skoplja. S obzirom na činjenicu da kruži puno lažnih vijesti koje imaju za cilj širenje straha, molimo vas da pratite @Kosovo_Police za najnovije zvanične novosti u vezi sa tim – naveli su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova na zvaničnim nalozima na društvenim mrežama.

MUP Srbije nije se oglašavao o ovim barikadama.

Podsjetimo, ovo je 19. dan od kada Srbi na cestama na Kosovu drže barikade. Poručuju da će ih ukloniti kada Priština oslobodi Dejana Pantića, Miljana Adžića i Slađana Trajkovića i kada sa sjevera Kosova povuče specijalne snage policije.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.