open-navfaktor-logo
search
Strahuje za život
Supruga hrvatskog reprezentativca snimila kako je zlostavlja: K****tino, sad ćeš vidjeti šta ću ti učiniti od života
Bivšeg rukometnog reprezentativca Hrvatske Denisa Buntića supruga Klara Buntić je prijavila za porodično nasilje, a u medije je pustila i snimku na kojoj se čuje kako je zlostavlja.
25.09.2023. u 12:44
get url
text

Strahuje za svoj život nakon što je Buntić pušten na slobodu i traži zaštitu.

Policija je kod njega pronašla i hrpu oružja - automatske puške, zolje i municiju.

Pretukao me pred devetomjesečnim djetetom

- Moja jedina šansa da ostanem živa je javnost. Pretukao me pred devetomjesečnim djetetom, snimila sam kako me udara i prijeti da će me ubiti. Policija mu je pronašla arsenal ilegalnog oružja i ipak je pušten za manje od 48 sati, nije mu izrečen ni pritvor, samo mjera zabrane prilaska. Završit ću kao ona žena iz Gradačca, osjećam to. Najviše od svega se bojim za život svog djeteta. Policija i sud nisu učinili ništa da nas zaštite, upravo suprotno. Bojim se da će mu tek sad skroz narasti krila jer mu se nije dogodilo ništa i da neće stati. Javnost je naša jedina zaštita - ispričala je Klara novinaru Jutarnjeg lista i predala mu audiosnimak nasilja koje je preživjela prošlog petka kada ju je uz krevetić njihovog devetomjesečnog djeteta divljački napao suprug.

Riječ je o nešto manje od 10 minuta snimke čistog užasa, koju je Klara u petak snimila mobitelom. Čuje se muškarac koji udara ženu, rukama i predmetima, žena koja preklinje da prestane i govori "nisam to zaslužila", muškarac koji je udarcima tjera da izađe iz kuće u kojoj joj se nalazi devetomjesečno dijete i viče "Ubit ću te".

To joj je i svrha. Da nas uznemiri - sve nas: komšije, prijatelje, poznanike, rođake, novinare, aktiviste, a naročito policajce, tužitelje i sudije. Da nas natjera da uvijek i bez iznimke postupimo ispravno, da poduzmemo sve što je u našoj moći prije nego što žena sa snimke, i desetine žena oko nas koje proživljavaju isto, bude mrtva.

- Nisam napravila snimku da bih je objavila u medijima. Htjela sam imati dokaz, znala sam da nikad neću imati svjedoke. Da će biti moja riječ protiv njegove. Vjerovala sam da će neko od nadležnih reagirati kad čuje snimku. Da ću zbog snimke izbjeći ovo što se sada događa i da ću naći mir za sebe i dijete. Ali pušten je nakon manje od 48 sati. Ja nemam izbora, zato želim da se objavi na portalu. Javno. To je naša posljednja šansa - govori Klara.

Ona je, kaže, žrtva koja više ne želi biti ni anonimna ni tiha. Nema taj luksuz.

- Ne podcjenjujte me. Ja nemam izbora. Ako svi ne čuju kako izgleda moj život, mogla bih ostati bez njega - odgovara Klara.

Tog su dana, priča, ona, dijete i suprug bili na utakmici u Mostaru. Bio je i mužev prijatelj i njegova djevojka. Činilo joj se da dijete nije baš najbolje, kao da ima virozu, ali su ipak otišli na utakmicu.

Tamo se dosta pilo, a navodno je bilo i droge. Suprugu se, priča Klara, nikako nije išlo kući. Čekala ga je i nagovarala gotovo tri sata, priča, dobrim dijelom vani, na kiši, s djetetom kojem je bilo sve gore.

Nakon dosta pića sjeo je za volan. Atmosfera je bila teška, Klara priča kako su se već u autu "počeli pravdati". Kad su došli kući, kaže, bilo joj je jasno kako će završiti.

Nije bilo prvi put. I ranije ju je znao udariti, nekad i pred ljudima.

- Trpim to pet godina. Dan prije krštenja našeg djeteta, držao je dijete u rukama i udarao me. Uzeo je flašu mineralne vode kojom me htio lupiti u glavu, ali je kum stao između nas i to spriječio. Puknuo mi je bubnjić. Još prije toga u sobi me ščepao za kosu i lupio. Na parkingu pred kućom sam povraćala i vrtjelo mi se u glavi pa su moji insistirali da odem u hitnu pomoć. Prijatelji su mi rekli: oprosti, ne možemo protiv njega svjedočiti. Njegovi roditelji također. Nisam ga ni prijavila, i to ne samo zato što nisam mogla dokazati i što je utjecajan. Htjela sam sačuvati brak, vjerovala sam da će se popraviti, da se neće ponavljati. Ali ponavljalo se. Obećao je da neće piti. Kršio obećanje. Ljekarima u Mostaru sam, naravno, rekla da sam pala niz stepenice - prisjeća se Klara.

Ali u petak je prelomila. Bilo joj je jasno da ćene biti bolje.

- Kad smo došli kući, već mi je vikao: "Kurvetino, sad ćeš vidjeti šta ću ti učiniti od života" Stavila sam dijete u krevetić i uključila mobitel. Odlučila sam: ovo mu je zadnji put. Dosta je. Ovaj put ću ostaviti mobitel na glasovnom snimanju. Ako me ne ubije, imat ću dokaz - dodaje.

U glavi joj ubijena žena iz Gradačca

Cijelo je vrijeme, kaže, vrtjela u glavi priču ubijene žene u Gradačcu koja je također imala malo dijete, niko joj nije pomogao, čijeg je partnera, od kojeg je pobjegla, sud pustio na slobodu te ju je na kraju ubio pred očima djeteta, u direktnomu na društvenim mrežama.

- Udarao me i ranije, ali ovo u petak je bilo krvoločno. Znala sam da je, ne uspijem li pobjeći, gotovo. On je mene odlučio ubiti. Svom snagom me mlatio, rukama, nogama, šakama, nekim predmetom, sijevalo mi je u glavi. Cijelo sam mu vrijeme govorila da nisam to zaslužila - priča Klara.

Uspjela je izaći iz kuće i pozvati policiju koja ga ja odvela na triježnjenje, a pronašli su i arsenal ilegalnog oružja.

- Zolje, kalašnjikovi, bombe, pištolji... Ispod kreveta zavijeno u dekama. Ne mogu vjerovati, znao se povremeno pohvaliti da puca s prijateljima, ali ovo je užas. Da me uspio dovući do mjesta gdje je bilo oružje, sigurna sam da bi me dokrajčio - ispričala je Klara Buntić.

U subotu je Denis Buntić bio na sudu u Ljubuškom u kojem, kako piše Jutarnji list, desetljećima radi njegova majka dok mu je tužilac kum, a tužiteljeva majka - advokatica.

- Kakve su uopće bile šanse da sud bude objektivan? Nije li ovaj slučaj trebao biti izmješten, zbog svih tih veza, na drugi sud. Kad sam vidjela da je pušten, noge su mi se odsjekle. On opušteno pije kafu koji kilometar od moje roditeljske kuće, a dijete i ja se tresemo. Ima zabranu prilaska. Pa šta to tačno znači" Trebam odgovore i zaštitu - poručila je Klara Buntić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.