open-navfaktor-logo
search
Crna Gora
Svjedoci i tužiteljica o masakru na Cetinju: Pucao je sat vremena, prvo je ubio 11-godišnjaka
U cetinjskom naselju Medovina, Crna Gora, jučer u poslijepodnevnim satima ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro ranjenih. Među ubijenima je napadač kojeg je, prema izvještajima crnogorskih medija, ali i zvaničnih institucija, najvjerovatnije upucao neko od građana. 
13.08.2022. u 09:19
get url
text

Među ubijenima je i dvoje djece. 

Cetinjanin Vuk Borilović (34) iz vatrenog oružja ubio je 10 osoba, da bi potom njega ubio neko od građana u nastojanju da spriječi njegovo daljne pucanje po sugrađanima. Izvještaji u medijima su jučer prvo ukazivali da je Borilovića ubila policija tokom intervencije, ali se ispostavilo da to nije tačno. 

Prema zasad nepotvrđenim informacijama, Borilović se navodno liječio u psihijatrijskoj ustanovi iz koje je nedavno pušten.

Tokom kravave drame u kojoj je ubio i dvoje maloljetne djece, Borilović je iz lovačke puške nasumično pucao u komšije, ekipu Hitne medicinske pomoći, pripadnike policije i prolaznike.

Nakon tragedije na Cetinju pojavili su se snimci svjedoka. 

Jedan od svjedoka je ustvrdio da je Borilović pucao gotovo sat vremena i da je ubica iz karabina ispalio više od sto metaka. 

Adrijana Nastić, dežurna tužiteljica, dala je sinoć medijima zvaničnu izjavu u vezi s masakrom na Cetinju. Ona je potvrdila da postoje sumnje da je napadača ubio neko od sugrađana. 

Prethodno, Borilović je odbijao da se preda organima reda, iako je bio opkoljen.

Njegovo tijelo sinoć je poslato na obdukciju, a prema nezvaničnim informacijama, ima više prostrijelnih rana. Vještaci će, rečeno je, utvrditi kako je stradao i da li hicima iz jednog oružja, javljaju Vijesti.me.

Prema zvaničnim podacima, Borilović je oko 15.30 sati ušao u stan kod svojih podstanara i na vratima ubio jedanaestogodišnjeg M. potom njegovog tri godine mlađeg brata, a onda kroz prozor pucao i u njihovu majku Natašu Pajović Martinović.

Nakon što ih je usmrtio, pozvao je njihovog oca i supruga Miloša Martinovića i rekao mu: "Pobio sam i tvoju i moju familiju", tvrde sagovornici Vijesti iz Uprave policije.

U narednih 45 minuta, u ukupno 80 metara razdaljine od njegove kuće, sijao je smrt, ubio je još sedam ljudi i ranio šestoro.

Nadležni su objasnili da je nakon ubistva Martinovića ušao u komšijsku kuću gdje je ubio starije sugrađane - Danijelu i Dimitrija Drecuna i teško ranio njihovog unuka Aleksandra Drecuna (32). Na pragu te kuće ubio je i njihovog sina Rajka Drecuna (56), koji je potrčao ka kući kada je čuo pucnjavu.

Borilović je ubio i komšiju Milana Mitrovića (37), a potom i svog ujaka Gorana Đurišića (54), a onda je silazeći niz ulicu, usmrtio i komšinice Aleksandru (52) i Danijelu Radunović (51).

Vijestima je rečeno da je Borilović, opasan sa dva redenika metaka i puškom u ruci, skrenuo ka kući komšije I.J. i pozivao ga da izađe napolje.

Ranio je još četvoro komšija - Slavicu Zvicer, Filipa Đurkovića, Milevu Ramadanović i Darinku Čelebić, kao i policajca Ljubišu Maksimovića koji je pokušavao da ga savlada. Iz Kliničkog centra Crne Gore saopštili su sinoć da je troje ranjenih operisano i da su smješteni u Jedinici intenzivne njege.

Nadležni nisu saopštili detalje i motive zbog kojih se Borilović odlučio na svirepi čin.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.