open-navfaktor-logo
search
Istraga u toku
Tragedija kod Mladenovca: 14-godišnjak ubio 12-godišnjeg brata, priveden zajedno sa bakom koja je u kući držala pušku
Dvanaestogodišnjeg dječaka ubio je danas njegov dvije godine stariji brat ispalivši hice iz lovačke puške u njihovoj porodičnoj kući u mestu Međulužje kod Mladenovca.
06.07.2023. u 21:32
get url
text

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su V. L. (1967) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teška djela protiv opće sigurnosti, a u vezi sa krivičnim djelom izazivanje opće opasnosti - saopćio je MUP.

Ona se sumnjiči da je u kući u kojoj živi, u mjestu Međulužje kod Mladenovca, posjedovala neregistrovanu i neadekvatno osiguranu lovačku pušku, a u čiji posjed je došao njen četrnaestogodišnji unuk iz koje je pucao u svog dvanaestogodišnjeg brata i usmrtio ga.

V. L. je određeno zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, a zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo maloljetnik će biti priveden dežurnom sudiji za maloljetnike Višeg suda u Beogradu.

Kako je za Nova.rs ispričala komšinica ona je kosila travu, kada se u tom trenutku začuo pucanj na koji se nije obazirala.

- U jednom trenutku je stigla Hitna pomoć, mislila sam da je nekome pozlilo. Međutim, saznala sam šta se dogodilo. U šoku smo, ne znamo kako je dijete došlo do puške - navodi ova žena dodajući da su komšije veoma potresene.

Nezvanično, sve se odigralo u dvorištu kuće, kada su se dječak i njegov stariji brat posvađali navodno zbog bazena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.