open-navfaktor-logo
search
Mještani pokušali pomoći
Tragedija u Osijeku: Četverogodišnji dječak utopio se u Dravi
Četverogodišnje dijete utopilo se danas oko 14 sati u rijeci Dravi u Osijeku.
12.07.2023. u 22:19
get url
text
Osijek
Osijek

Prema nezvaničnim informacijama Glasa Slavonije, dječak je bio na takozvanom flosu i igrao se. U jednom trenutku upao je u prostor između dvije daske i nestao. Njegova majka počela je vrištati i vikati. Vidjela je kako je rijeka dva puta izbacila maleno tijelo na površinu vode, nakon čega je dijete nestalo.

NJene krike čuo je i Vuk Ognjenović, jedan od stanovnika. 

- Čistio sam terasu i čuo kako je netko vrisnuo nekoliko puta, čuo sam urlik za urlikom i prva mi je pomisao bila da nekoga siluju na drugoj obali. Urlici su bili jako glasni, gotovo neljudski, i nisu prestajali. Istrčao sam i naišao na ženu koja je bila u vodi gotovo do vrata. Od šoka je nesuvislo pričala i nisam je mogao razumjeti što govori. Pretpostavio sam da je dijete u pitanju, iako sam se nadao da nije. Govorila mi je i pokazivala: "Tu, tu, tu!", a ja sam joj rekao da ću ja otići malo nizvodno i ići prema njoj. Govorila mi je: "Ne, ne, ne! Tu sam ga sada vidjela!". Plivao sam prema njoj nekih 50-ak metara uzvodno, onda sam išao između pontona i razmicao ih i nogama pipao između čamaca. Otrčao sam prema kasarni, pa sam se vraćao. Poslije sam još jedanput ušao u vodu i pokušao ga naći. Susjeda koja je isto čula urlike i dotrčala uspjela je iz nje izvući da je riječ o djetetu od četiri godine. Mislio sam da sam tražio malenoga desetak minuta, no rekli su mi kasnije da sam tragao za njim više od sata - ispričao je Osječanin, koji je pokušao sve što je bilo moguće da bi spasio dijete, za Glas Slavonije.

Na mjesto tragedije ubrzo su stigli policijski ronioci koji su satima pretraživali dio gdje je nestao dječačić, a njegovo mrtvo tijelo pronašli su nedaleko od mjesta nestanka, u 16.44 sata.

Što je prethodilo ovoj tragediji, utvrdit će policija uviđajem, a majka djeteta vozilom Hitne pomoći prevezena je u Klinički bolnički centar Osijek.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.