open-navfaktor-logo
search
Zbog medijskih natpisa
Tužilaštvo u Podgorici ispitat će navode o nabavci oružja za SPC
Podgoričko Više državno tužilaštvo ispitaće navode M portala da su pripadnici organizovane kriminalne grupe Škaljari uoči parlamentarnih izbora 2020. godine razgovarali o nabavci kalašnjikova za Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC).
23.08.2022. u 22:54
get url
text
Više državno tužilaštvo u Podgorici
Više državno tužilaštvo u Podgorici

- Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom objavljenih transkripata u medijima koje se odnose na nabavku naoružanja i pripremanja oružanog otpora uoči parlamentarnih izbora u 2020.godini. U daljem toku postupka preduzeće se sve neophodne mjere i radnje u cilju provjere medijskih navoda i utvrđivanja svih činjenica nakon čega će se donijeti odluka u predmetu - piše u saopćenju koje potpisuje rukovoditeljka VDT Podgorica viša tužiteljka Lepa Medenica.

VEZANI TEKST - SPC navodno povezana sa kriminalnim grupama: Brate, traže mi 100 kalaša, Crkva finansira nabavku

 M portal objavio je da je Risto Mijanović, Cetinjanin kog povezuju sa Škaljarskim kriminalnim klanom, razmjenjivao o tome poruke preko kriptovane Sky aplikacije sa Kotoraninom Nikolom Dedovićem.

 Dedović je brat sada već pokojnog Igora Dedovića, koji je bio jedan od vođa organizovane kriminalne grupe Škaljari.

 Navodno, Mijanović je Dedoviću napisao da je crkva tražila nabavku kalašnjikova u cilju organizovanja oružanog otpora i da ga je o tome informisao Mitar Knežević, čiji je brat sveštenik, prenose Vijesti.me.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.